Halk ayaklanması tehdidi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani: "ABD müttefiki bölge ülkeleri, İslam düşmanlarına sığınmaya devam ederse kendilerini hakarete uğramış hisseden halklarının ayaklanmasıyla karşı karşıya kalacaklar. Öngörümüz bu yöndedir" dedi.

Haberler 04.03.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TAHRAN - ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali emhani, Basra Körfezi ülkelerini ima ederek ABD ile hareket eden ülkelerde halk ayaklanmas tehdidinde bulundu.

ran-Irak savayla ilgili bakent Tahranda düzenlenen konferansta konuan emhani, bölgedeki gelimelerle ilgili deerlendirmede bulundu.

emhani, ABD Bakan Donald Trump ve bölgedeki Arap ülkelerinin ran kart koalisyon oluturma araylarnn Varovadaki konferansta baarszla uradn savundu.

Halk ayaklanmas tehdidi

emhani, Basra Körfezindeki Arap ülkelerinin Washington yönetimi ile olan ilikilerini eletirerek, ABD müttefiki bölge ülkeleri, slam dümanlarna snmaya devam ederse kendilerini hakarete uram hisseden halklarnn ayaklanmasyla kar karya kalacaklar. Öngörümüz bu yöndedir. dedi.

rann füze programnn da müzakere edilmeyeceini aktaran emhani, Sistan-Beluçistanda 27 askerin öldüü terör saldrsyla ilgili olarak da Pakistann, snrlarndan teröristlerin geçiini engellemesi gerektiini ve bu ülke ile olan ortak snrlarn korunmas için yeni önlemlerin alnacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git