Hamaney'den "Hürmüz Boğazı" açıklaması

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, "ABD'nin İran petrolünün satışını engellemesi durumunda Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarına" ilişkin açıklamasının İran'ın politikasını ve yaklaşımını ortaya koyduğunu belirtti

Haberler 22.07.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbakan Hasan Ruhanini, ABDnin ran petrolünün satn engellemesi durumunda Hürmüz Boazn kapatacaklarna ilikin açklamasna destek verdi.

ran liderinin basn ofisinden yaplan açklamaya göre Hamaney, bakent Tahrandaki konutunda Dileri Bakanl yetkilileri, rann ülke dndaki büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcilerini kabul etti.

Burada yapt konumada, ran Cumhurbakan Ruhaninin Hürmüz Boazn kapatma tehdidine iaret eden Hamaney, Cumhurbakannn, rann petrol satnn engellenmesi halinde, bölgede kimse petrol ihraç edemez açklamas, slam Cumhuriyetinin konuya ilikin politikasn ve yaklamn ortaya koyan önemli bir açklamadr. dedi.

Hamaney, Dileri Bakanlnn, Cumhurbakan Ruhaninin ortaya koyduu duruu sk bir ekilde takip etmesi gerektiini belirtti.

ABD ile müzakere açk bir hata

ABDnin güvenilmez olduunu vurgulayan ran lideri, Washington yönetimi ile müzakerelerin sorunlar ortadan kaldracan düünmenin açk bir hata olduunu belirtti.

ran lideri, ABDnin aksine Avrupa ülkeleri ile müzakerelere kar olmadn sözlerine ekledi.

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, sal günü sviçrede ülkedeki ranllarla bir araya geldii toplantda, ABD yönetimi, rana bir damla petrol ihracat ettirmeyeceiz demi. Bu, bölge petrolünün ihraç edilemeyecei anlamna gelmektedir. Eer bunu yaparsanz sonuçlarna da katlanrsnz. açklamasnda bulunmutu.

Açklama, Basra ile Umman Körfezleri arasnda yer alan ve küresel petrol ticareti için kritik öneme sahip Hürmüz Boazndan gerçekletirilen ihracat rann engelleme tehdidi olarak yorumlanmt.

Ana Sayfaya Git