Hamas: İsrailli siyasetçilerin tehditleri bizi korkutamaz

Hamas Hareketi, bazı İsrailli siyasetçilerin, Hamas liderlerinin hedef alınması yönündeki çağrılarının direniş gruplarını korkutamayacağını belirtti.

Haberler 15.06.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas sözcüsü Hazim Kasm, Gazzeden sraile yönelik roket saldrsnn akabinde baz srailli siyasetçilerin yapt çarlarla ilgili açklamada bulundu.

srailli baz parti liderlerinin, yaplacak seçimde daha fazla oy almak için savurduu tehditler, Filistin halkn ve direni gruplarn korkutamaz. diyen Kasm, Filistin halknn ablukay krmak ve onurlu bir yaam sürme hakkn elde edebilmek için mücadelesine devam edeceini vurgulad.

Atekesin kalc hale getirilmesi için çalmalar sürdürülüyor

Kasm ayrca hareketin, srail-Gazze arasnda atekesin kalc hale getirilmesi ve ablukann krlmas için ortam hazrlanmas konusundaki çalmalarn ara bulucularla sürdürdüünü belirtti.

srail uçaklar Gazzenin dousu ile güneyindeki noktalara hava saldrs düzenlemiti. Saldr, srail yerel basnnn, Gazzeden srailin güneyindeki Sderot kentine atlan roketin bir binaya isabet ettiini duyurmasndan birkaç saat sonra gerçeklemiti.

Roket saldrsnn ardndan srailli siyasetçiler, Hamas liderlerine suikast düzenlenmesi ve Gazzeye iddetli karlk verilmesi çarsnda bulunmutu.

Msr, Katar ve BM, bir süredir Filistinli gruplar ile srail arasnda Gazzedeki gösterilerin durdurulmas karlnda bölgeye uygulanan ablukann hafifletilmesine dayanan bir atekes salanmas için görümeler yürütüyordu.

Ana Sayfaya Git