Harekat alanı hızla genişledi

TSK ve SMO birliklerinin, özgürleştirilen Telabyad’ın doğu ve batısına ilerleyişi devam ediyor. Genişleyerek devam eden harekatta yeni hedefin Telabyad’ın doğusundaki Ayn El Arap ve Menbiç olduğu belirtiliyor.

Haberler 15.10.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince Fratn dousuna yönelik balatlan Bar Pnar Harekat yedinci gününe girdi. Telabyad ve Rusulayn ilçe merkezlerinde kontrolün saland harekatta, iki kent arasndaki köylerin terör örgütü PKK/YPGden arndrlmasna devam ediliyor. TSK ve SMO birliklerinin, özgürletirilen Telabyadn dou ve batsna ilerleyii devam ediyor. Genileyerek devam eden harekatta yeni hedefin Telabyadn dousundaki Ayn El Arap ve Menbiç olduu belirtiliyor

Sava uçaklar ve snrda konulu topçu birlikleri tarafndan obüs ve çok namlulu roketatarlar ile terör hedeflerinin ate altna alnmasyla balayan harekatta, Türk askerleri ile Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlar da karadan Fratn dousuna giri yapt. Sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen harekat srasnda teröristler snr hattndaki Suruç, Akçakale, Ceylanpnar ve Nusaybin ile Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat ile terörden arndrlan Suriyenin Cerablus, El Bab ve Azez kentlerine de roket ve havanl saldrlar düzenlendi. 652 havan ve roketin atld saldrlarda aralarnda çocuklarn da olduu 18 sivil ehit oldu, 147 kii ise yaraland. Havan ve roketli saldrlarn ardndan topçu birlikleri, teröristlerin at yapt alanlar obüs atlar ile imha etti.

2 ASKER EHT OLDU, 550 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

7inci gününe girilen Fratn dousundaki harekatta 2 asker ehit oldu, 147 asker ise yaraland. Ayn süreçte teröristler tarafndan Frat Kalkan Harekat ile teröristlerden arndrlan Azez kentine yönelik düzenlenen saldrda da 2 asker ehit oldu. Harekatn bandan bu yana yaplan çatmalar ve bombardmanda ise 550 terörist etkisiz hale getirildi.

2 LçE MERKEZ LE 62 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Telabyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 62 köy PKK/YPG igalinden kurtarld. Özelikle önceki gün öle saatlerinde dou ve batsndan giri yaplan Akçakalenin karsndaki Telabyad, ksa sürede terör örgütlerinden arndrlarak özgürletirildi. Teröristlerin büyük bölümünün kaçt, kalanlarn ise etkisiz hale getirildii Telabyadda siviller igalci PKK/YPGden kurtulmann sevincini yaad. Telabyadn özgürlüüne kavumasnn ardndan Akçakalede de Türk ve Suriyeliler kutlama yapt. Yllardr igal altndaki Telbayadn Türkiyeye açlan snr kaps olan Telabyad Gümrük Kapsnda asl terör örgütünün bez parçalar da indirilerek yerine Suriye Milli Ordusu bayra çekildi.

MESKUN MAHAL OPERASYONU BALADI

Yerli ve milli üretim silah ve mühimmatlarn kullanld harekat kapsamnda teröristlerden arndrlan Telabyadda kimsenin zarar görmemesi için meskun mahal operasyonuna da baland. Tespit edilen snak ve tünellerin imha edildii Telabyadda tüm ev ve sokaklar da tek tek tuzaklanm patlaycya kar kontrol ediliyor. TSK ile SMO unsurlarnn meskun mahale yönelik operasyonlarn sürdürdüü Telabyadn birkaç gün içerisinde tamamen güvenli hale getirildiinin ilan edilecei belirtildi. Bu arada olas saldr ve szma giriimine karn Telabyadn dou, bat ve güneyinde de güvenlik güçlerinin her türlü önlemi ald belirtildi. Öte yandan Telabyadn güneyindeki baz noktalarda tespit edilen teröristler ve mevzilerinin snr birlikleri tarafndan ate altna alnmasna devam ediliyor.

HAREKAT GENLEYECEK

Bar Pnar Harekat kapsamnda TSK ve SMO birliklerinin, özgürletirilen Telabyadn dou ve batsna ilerleyii devam ediyor. Genileyerek devam eden harekatta yeni hedefin Telabyadn dousundaki Ayn El Arap ve Menbiç olduu belirtiliyor. Dün geceden itibaren SMO askerleri zrhl araçlarla Menbiç etrafn kuatmaya balad. SMO unsurlarnn yllardr teröristlerin igalindeki Menbiçi de özgürletirmeyi böylelikle terör örgünün Frat Nehri batsnda tamamen bitirmeyi hedeflendii kaydedildi.

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, yaklak 4,5 yldr YPG/PKKnn igalindeki ilçe merkezinde çok sayda silah ve mühimmata ulat. SMO, güvenlik tedbirleri kapsamnda arama tarama çalmalarn sürdürüyor. Rakkaya bal, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014te terör örgütü DEA tarafndan igal edilmiti.

DEA tehdidini frsata çevirmek isteyen YPG/PKKnn hedef seçtii Tel Abyad, ABDnin verdii youn destekle bir yl sonra bu terör örgütünün igaline girmiti. Teröristler, ilçedeki Arap ve bat ksmnda yaayan Türkmenleri, bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarnn hava saldrs düzenleyecei tehdidiyle tehcir etmiti.

SINIRA SEVKYAT DEVAM EDYOR

Askeri hareketliliin devam ettii Suriye snrna TSK ve SMO asker ve araçlarnn sevkiyat da devam ediyor. Sabah saatlerinde de anlurfa yönünden gelen TSKya ait zrhl araçlar ile SMOnun araç ve askerleri Telabyad ve Resulayn hattna yönlendirildi. Snr hattna ulaan TSK ve SMO unsurlarnn Suriye tarafna geçi yaparak Telabyad ve Resulayn bölgesinde devam eden operasyona katlaca belirtildi.

CEYLANPINARA ROKET DÜTÜ

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusunca kontrolü ele geçirilen Ceylanpnarn karsndaki Resulaynn baz bölgelerinde geceden bu yana çatmalar yaanyor. Terör mevzileri topçu birliklerinin atlaryla ve uçaklarn yapt bombardmanlarla imha edilmeye devam ediyor. Yaanan çatmalar nedeniyle snrdan dumanlar yükselirken, halkn büyük ksmnn ayrld Ceylanpnar, silah sesleriyle yanklanyor.

Öte yandan Resulayndan atelenen bir roket mermisi ise snr aarak Ceylanpnardaki Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir evin terasna dütü. Kimsenin olmad evde yaralanan olmad.

Ana Sayfaya Git