Haşdi Şabi'nin Musul'daki varlığı endişe verici

Irak Parlamentosu Ezidi Milletvekili Viyan Dahil, terör örgütü DEAŞ sonrası Musul'u birçok ciddi krizin beklediği uyarısında bulunarak bunun en başında ise bölge halkının varlığından rahatsız olduğu İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin yer aldığını söyledi.

Haberler 06.06.2017 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dahil, Terör örgütü DEAn Musul vilayetindeki varl sona erdikten sonra bölge halkn ciddi krizler bekliyor. Bu krizlerin en banda Hadi abinin Musuldaki varl ve oluturduu endieler gelmektedir. ifadelerini kulland.

Iraktaki Sünnilerin kalbi olarak tanmlanan Musulda ii güçlerinin askeri varlnn kent sakinleri tarafndan kabul edilmediini belirten Dahil, Sünni Araplar ve Kürtler, Hadi abinin srarla Musulda kalmaya çalmasn ho karlamad gibi dayatmalar da kabul etmiyor. dedi.

Hadi abinin Musul kent merkezinin bat yakasnda devam eden askeri operasyonun henüz bitmeden yaklak iki hafta önce ani bir ekilde Irak-Suriye snrna yönelmesine de deinen Dahil, bunun ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon güçlerinin bilgisi dahilinde gerçekletiini ileri sürdü.

Musuldaki varl endie verici

Dahil, Koalisyon güçleri, Hadi abinin bu tartmal operasyondan haberdard. Irak merkezi hükümeti böyle bir hamleyi koalisyon güçlerine sormadan gerçekletiremez. deerlendirmesinde bulundu.

DEA sonras Musul vilayetinin geleceinin belirlenmesi için güçlü ve sivil bir il meclisine ihtiyaç var. diyen Ezidi Milletvekili Dahil, bunun için de uluslararas koalisyon güçlerinin denetimi sayesinde Irak merkezi hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) güçlü dayanma içerisine girmesi gerektiini söyledi.

Dahil, mevcut Musul l Meclisinin, yaklak 3 yldr terör örgütünün zulmüne maruz kalan kent sakinlerinin sorunlarn çözebilecek durumda olmadn dile getirerek, ABD bata olmak üzere uluslararas toplumun acil bir ekilde yardm elini uzatmalar gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git