Hastane ve tabutlar yetersiz kalınca bu çareyi buldular

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sıkı karantina uygulanan Kolombiya’da bir reklam şirketi, tabuta dönüşebilen hastane yatağı üretti.

Haberler 11.05.2020 - 23:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kolombiyann bakenti Bogota meneili ABC Displays reklam irketi, koronavirüs salgn nedeniyle hastane ve tabutlarn yetersiz olmas nedeniyle tabuta dönüebilen metal korkuluklu, karton hastane yata üretti. Kolombiyann snr komusu Ekvadorun ky kenti Guayaquilde salgnda can kaybnn fazla yaanmas nedeniyle tabut sknts meydana geldii belirtilirken, cenazelerin çounun balanan karton kutularda sakland kaydedildi

TABUT YATAKLAR 85 DOLARA SATILACAK

Ekvadordaki son olaylarn söz konusu tabutu üretmek konusunda ilham verdiini söyleyen irket yöneticisi Rodolfo Gmez, Düük gelirli ailelerin tabut için para ödemeleri mümkün deil dedi.Gomez, yatak tabutlardan 10unu kaynak sknts olan ülkenin güneyindeki Amazonas departmanna balamay planladn belirtti. Yatak tabutlar tasarlamak için özel bir klinikle çaltn ve yatak sknts olan acil kliniklerde kullanlmasn umduunu söyleyen Gomez, yataklarn 150 kilogram arla dayanabileceini ve tanesinin 85 dolar olarak piyasaya sürüleceini belirtti. Kolombiyada bugüne kadar 11 bin 63 koronavirüs vakas tespit edilirken, hayatn kaybedenlerin says ise 463e yükseldi.

Ana Sayfaya Git