Hatay göç alarmında

Ateşkes sağlanıp kuşatma altındakilerin tahliyelerinde Rusya'nın da devreye girmesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Hatay'a geldi. Valilikte brifing alan Kaynak, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hazırlıkları da denetleyecek.

Haberler 16.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepteki saldrdan kaçarak günlerdir sndklar yerlerde tahliye edilmelerini bekleyen Suriyelileri tayacak konvoyun güvenlii ancak ölen saatlerinde gerçekleebildi. Bunun üzerine Türkiyeden gönderilen ambülanslarla ilk olarak yarallar yola çkarld. Yarallar önce dlipdeki sahra hastanelerinde tedavi edilmeye baland.

Bölgede bulunan Kzlay Genel Bakan Kerem Knk, Halep-Hatay-dlip üçgeni içerisinde güvenli yerlerde göçle gelenlerin barnmas için kendileri ile birlikte Suriye içinde HH ve AFAD ekiplerinin hazrlk yaptn, 50- 60 bin dolaynda sivilin gelebileceini, yaral saysnn da 500 dolaynda olduunu açklad.

KAMPLAR DLPTE KURULUYOR

HH nsan Yardm Vakf Bakan Yardmcs Murat Kavaktan DHAya yapt açklamada, halen snrmza çok yakn olan dlipte 80 bin kiilik kamp kurulmakta olduunu, Türkiyede 81 ilden 1000 dolaynda yardm TIRnn da Hataya doru geldiini ve bu kamplara ulaacan söyledi.

HATAYDA BÜYÜK MTNG

Murat Kavaktan, 80-100 bin aras bir insan göçü beklediklerini belirtti, cumartesi günü Halep kuatmasn protesto amacyla Hatayda miting düzenleyeceklerini de açklad.

Olas büyük göç nedeniyle snr ilimiz Hatay ve Gaziantep birçok kamu ve insani yardm kurulular ile alarma geçirilirken, bölgede geni ve titiz güvenlik önlemlerine de bavuruluyor. Bu yarallar dlip bölgesinde kurulan sahra hastanelerinde tedaviye alnp, ameliyat gerektirenler Türkiyeye nakledilecek.

Halepten gelenlerden, Türkiyede yakn bulunanlarn bu akrabalarnn yanna nakledilmesi de bekleniyor.

TIR çkna kapatlan Cilvegözü Snr Kapsnda sadece yardm tayan araçlar çkabiliyor. Ölen saatine kadar yaklak 30 TIR kurulan kamplara malzeme götürdü.

Ana Sayfaya Git