Havice'de gizlenen 40 DEAŞ militanı öldürüldü

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesinin kasaba ve köylerinde Irak güvenlik güçlerinden gizlenen DEAŞ militanlarına yönelik devam eden operasyonlarda 40 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Haberler 11.10.2017 - 08:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hadi abiye bal Türkmen Gücü Kaim Alay Komutan Zeki Kemal, AA muhabirine, Havice ilçesinin Read kasabas yaknnda kamlk alanda gizlenen DEA militanlarna yönelik operasyonda 40 örgüt eleman öldürüldü. ifadesini kulland.

Havice ilçesini örgütten kurtarma operasyonunun bitmesine ramen bölgedeki tehlikenin hala geçmediini belirten Kemal, Havice ilçesi ve bölgede yüzlerce DEA militannn gizlendiini tahmin ediyoruz. Bölgede tehlike arz eden bu militanlara yönelik her gün onlarca arama tarama yaplyor. eklinde konutu.

40 DEA militan öldürüldü

Kurtarlan bölgelerdeki sivillerin kendilerine destek vermelerinden memnun olduklarna dikkati çeken Kemal, Bölge halk, DEA militanlarnn yerlerini tespit etmede bize iyi destek veriyor. Yllardr süren DEA korkusu ve tehdidine ramen bize yardmc olmalar oldukça önemli. dedi.

Geni arazi ve topraklara sahip Havice ilçesinin krsalnda DEAa yönelik operasyonlarn yakn zamanda bitmeyeceini söyleyen Kemal, Ordu ve fedaral polis güçlerinin buradaki görevi daha uzun sürecee benziyor. Bölgedeki tüm güvenlik güçleri, günlük olarak arama tarama faaliyetlerini sürdürecektir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git