Hayat durma noktasında!

İspanya'nın anayasaya aykırı ilan ettiği bağımsızlık referandumunun ardından ükede tansiyon düşmek bilmiyor. Gelen son dakika haberlerine göre, hayat durma noktasına geldi. Katalonya'da bağımsızlık yanlısı bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla genel greve gidildi.

Haberler 04.10.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

spanyann dousundaki Katalonya Özerk Yönetiminde bamszlk yanls baz sendika ve sivil toplum kurulularnn çarsyla spanya hükümetinin basksna ve polisin müdahalesine kar genel grev balatld.

Katalonyada yasa d ilan edilmesine ramen 1 Ekimde yaplan bamszlk referandumundan 2 gün sonra düzenlenen grev, yerel saate 06.30da balad. Ulam, eitim, salk, turizm ve ticaret gibi tüm sektörleri etkileyen greve destek veren Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti, 06.30-09.30 ve 17.00-20.00 saatleri arasnda toplu ulamda yüzde 25lik asgari hizmeti garanti ettiini açklad.

KAMU KURULULARI KAPATILDI

Grevden dolay taksilerin çalmad Katalonyada, okullarn büyük bir bölümünün kapal olduu, açk olanlarda eitimin verilmedii ve hastanelerde de acil ameliyatlar dnda tüm randevularn baka günlere alnd bildirildi.

FUTBOL KULÜBÜ DE KATILIYOR

Barcelona futbol kulübünün de bugün herhangi bir karlamas olmamasna karn greve katlaca, üniversite ve kentteki çada sanat müzesinin de kapal kalaca bildirildi.

E GTMEME çARISI

Genel çi Konfederasyonu (CGT) bata olmak üzere küçük boyuttaki içi sendikalar ve bamszlk yanls sivil giriimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ile Omnium Cultural adl dernekler, genel grev için ulusal grev tanmlamasn yapt. spanyann en büyük içi sendikalarndan çiler Genel Birlii (UGT) ve spanya çi Sendikalar Federasyonu (CCOO) de greve dorudan destek vermese de olas bir gerginlii önlemek için üyelerine iverenlerle anlaarak ie gitmemeleri çarsn yapt.

HAYAT DURMA NOKTASINA GELD

Tüm sektörlerin katld grev nedeniyle Katalonyada hayat durma noktasna geldi. Günün ilk saatlerinde Barcelonadaki sebze ve meyve hali Mercabarnada yaplan gösteriyle balayan grev kapsamnda Katalonyann önemli 12 otoyolu, küçük gruplar tarafndan geçici olarak trafie kapatld. Barcelonada gün içinde sendikalarn, örencilerin, itfaiyecilerin farkl gruplar halinde yürüyüler düzenleyecei bildirildi.

OLAYSIZ BALADI

Sabah saatlerinde sakin ve olaysz geçen grevin gün içinde de böyle devam etmesi bekleniyor. Grevle balantl yaplacak gösterilerde, 893 kiinin yaralanmasna yol açan 1 Ekimdeki yasa d bamszlk referandumunda spanya ulusal polisi ve jandarmann oy kullanma merkezlerine yapt müdahalenin protesto edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git