Haydar Aliyev vefatının 18. yılında mezarı başında anıldı

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında anıldı.

Haberler 13.12.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan lham Aliyev, Haydar Aliyevin Fahri Hyabandaki kabri banda düzenlenen törene katld.

lham Aliyevin ei Mihriban Aliyeva ve dier aile bireylerinin de hazr bulunduu törende, milli mar çalnd, Haydar Aliyevin mezarna çelenk brakld.

Resmi törenin ardndan halkn ziyaretine açlan Fahri Hiyabanda uzun kuyruklar olutu. Ziyaretçiler, mezara çiçek brakarak dua etti.

Türkiyenin Bakü Büyükelçisi Cahit Bac da Büyükelçilik müavir ve çalanlaryla Haydar Aliyevin mezarn ziyaret etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayramn de elik ettii Bac, mezara çelenk, Aliyevin ei Zarife Aliyevann mezarna çiçek brakt.

Özlemle anyoruz

Ziyaret sonrasnda basn mensuplarna açklama yapan Bac, Haydar Aliyevin Türkiye ile Azerbaycan ilikilerini ifade eden tek millet, iki devlet sözlerinin mimar ve modern Azerbaycann kurucusu olduunu söyledi.

Bac, Haydar Aliyevin bamsz Azerbaycann bugünlere gelmesine vesile olan lider olduunu vurgulayarak onu saygyla andklarn belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan arasndaki ilikilerin geldii seviyenin Haydar Aliyevin balatt ve Cumhurbakan lham Aliyevin devam ettirdii çizgi sayesinde olduunu vurgulayan Bac, unlar söyledi:

Türkiye ile Azerbaycan ilikilerinin tarihi seyrine baktmzda en köklü admlar, bata Hazar petrolleri ve gaz anlamalar, Türkiye Petrollerine verilen imtiyazlar ve dier alanlardaki i birlii anlamalarnn tarihi derinlikleri rahmetli Haydar Aliyevin geni vizyon ve ufkuyla bugünlere gelmitir. Bugün cumhurbakanlarmzn iradeleriyle de bu çizgide devam edilmektedir. Onu özlemle anyoruz.

Ülkenin kurucu lideri

Sovyetler Birlii döneminde 1969-1982de Azerbaycan Komünist Partisi Genel Sekreterlii, bamszlk kazanldktan sonra 1993-2003te Cumhurbakanl görevini yürüten Haydar Aliyev, 12 Aralk 2003te tedavi gördüü ABDde hayatn kaybetmiti.

Azerbaycanllarn Umummilli lider diye hitap ettikleri Haydar Aliyev, ülkenin kurucu lideri olarak kabul ediliyor.

Ana Sayfaya Git