Hedefler imha ediliyor?

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemenin ve bölgeyi güvenli hale getirmenin amaçlandığı harekatta, teröristlere ait hedeflerin imhası sürüyor.

Haberler 17.10.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyinde oluturulmak istenen terör koridorunu engellemenin ve bölgeyi güvenli hale getirmenin amaçland harekatta, teröristlere ait hedeflerin imhas sürüyor.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Fratn dousuna yönelik balatlan Bar Pnar Harekatnda, 9üncü güne girildi. Suriyenin kuzeyinde oluturulmak istenen terör koridorunu engellemenin ve bölgeyi güvenli hale getirmenin amaçland harekatta, teröristlere ait hedeflerin imhas sürüyor.

MESKUN MAHAL OPERASYONU SÜRÜYOR

Bar Pnar Harekatnn 5inci gününde terör örgütünden arndrlan anlurfann Akçakale ilçesinin karsnda bulunan Tel Abyad kentinde, teröristlerin tuzaklad patlayclarn imhasna yönelik meskun mahal operasyonu sürdürülüyor. Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüü çalmalar kapsamnda Tel Abyad merkezinin tamamnn kontrol edildii ve yürütülen çalmalarda tespit edilen çok sayda tuzaklanm patlaycnn yan sra tünel ve snan da imha edildii belirtildi.

Resulayn ve Tel Abyad ilçe merkezleri ve civar bölgelerde toplam 39 yerleim merkezi, terör örgütü unsurlarndan temizlendi.

Öte yandan anlk olarak tespiti yaplan teröristlere ait hedefler de snr birlikleri tarafndan yaplan obüs atlar ile annda imha ediliyor.

SEVKYAT SÜRÜYOR

Harekat bölgesine Türk Silahl Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusunun asker ve araç sevkiyat da sürüyor. Gece saatlerinde de Türkiyenin farkl birliklerinden sevk edilen zrhl araçlar ile Suriyeden yola çkan SMO unsurlar, harekatn sürdüü Resulayn ile Tel Abyad bölgesine yönlendirildi.

ARAPLAR YPG LE SAVAIYOR

YPG/PKK, Deyrizorun kuzey ve dou krsalndan SDG ad altnda görünen bin Arap savaçy, Bar Pnar Harekat nedeniyle Rasulayn ve Tel Abyada sevk etmek istedi. Airet mensubu savaçlar almaya gelmesi üzerine, iddetli çatmalar yaand. çatmalarda, götürülmek istenen Araplardan 10 kii yaraland. Halihazrda bölgede sükunet hakim.

Öte yandan Bar Pnar Harekat, terörden kurtarlan Tel Abyad ve Rasulaynn krsal kesimlerindeki operasyonlarla sürüyor. YPG/PKK, Suriyede silah ve lojistik desteiyle kendisine yakn tuttuu baz küçük gruplar 12 Ekim 2015te SDG ad altnda bir araya getirmiti. O dönemden bu yana Suriyenin üçte birini igal eden YPG/PKK, SDG ismini kullanyor.

ABD BÖLGEDEN çEKLMYORUZ

ABD ordusu, güçlerinin büyük bölümünü Suriyenin kuzeyinden çkartrken, Deyrizordaki Arap airetlere bu bölgede kalaca sinyalini verdi.

AAnn airet kaynaklarndan ald bilgiye göre, Suriyenin dousundaki Deyrizor ilinde dün ABDli üst düzey komutanlar airet reisleriyle Ömer petrol sahas olarak bilinen yerde bir toplant yapt.

Airet reisleri, ABDye Deyrizordan da çekilip çekilmeyeceklerini sordu.

Amerikal komutanlar da airet reislerine, Suriyeden askeri birlik çekme kararnn Deyrizor bölgesini kapsamadn söyledi.

ABD ordusu, Bar Pnar Harekat nedeniyle Tel Abyad, Rasulayn ve Münbiçteki askeri noktalarn kullanan güçlerini buralardan çekmiti.

Ekim 2017de DEA Deyrizorun büyük ksmndan çkaran ABD, burada üsler ve operasyonel askeri noktalar kurdu. Ülkedeki en büyük petrol sahas Ömer, bu noktalardan birini tekil ediyor.

Ana Sayfaya Git