Hedefler vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD'in 50, PKK/PYD'nin ise 15 hedefi karadan ve havadan vurularak imha edildi. Çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 3 askeri öldü, 4'ü de yaralandı.

Haberler 30.10.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede 67 gündür devam eden harekatta; IDin 50, PKK/PYDnin ise 15 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi. çatmalarda 3 ÖSO askeri hayatn kaybetti, 4ü de yaraland. 1 mayn ve 5 el yapm patlaycnn da kontrollü olarak imha edildii harekatn son durumuyla ilgili Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede öyle denildi:

FIRAT KALKANI HAREKATI

Gün içerisinde yaanan çatmalarda 3 muhalif ehit olmu, 4 muhalif yaralanm, destek salayan unsurlarmzda zayiat ve hasar meydana gelmemitir. Muhalif unsurlarca, harekatn balangcndan bu yana 164 meskun mahalde yaklak 1305 kilometrekarede salanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 50 terör örgütü DEA hedefine ve 15 PYD/PKK hedefine ate destek vastalar ile at yaplarak DEA ve PYD/PKK mensuplar bask altna alnm ve manevra kabiliyetinden yoksun braklmtr. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafndan hava harekat icra edilmemi, ani çkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmitir. Koalisyon güçleri tarafndan, hava harekat icra edilmemitir. DEAten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek salayan patlayc madde tespit ve imha timlerimiz tarafndan 1 mayn ve 5 el yapm patlayc kontrollü olarak imha edilmi, harekatn bandan bugüne kadar çou tuzaklanm 33 mayn ve 1367 el yapm patlayc kontrollü olarak etkisiz hale getirilmitir.

Ana Sayfaya Git