"Hiçbir açıklama Kudüs'ü işgal devletinin başkenti yapmaz"

Filistin Ulusal Konseyi, Romanya ve Honduras'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacaklarına ilişkin "kimden gelirse gelsin hiçbir açıklama Kudüs'ü işgal devletinin başkenti yapmaz." uyarısında bulundu.

Haberler 26.03.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ürdünün bakenti Ammanda Filistin Ulusal Konseyi ofisinden yaplan yazl açklamada, Romanya ve Hondurasn Tel Avivde bulunan srail büyükelçiliklerini Kudüse tayacaklar yönündeki beyanlarna tepki gösterdi.

Konsey, söz konusu kararn uluslararas toplumun bütün ülkelerin diplomatik misyonlarn Kudüsten uzak tutma çarsna aykr olduunu belirtti.

Kudüsü srailin bakenti olarak kabul etmenin emperyalist igale ortaklk anlamna geldii belirtilen açklamada, bunun ayn zamanda 1949 Cenevre sözlemesini ve uluslararas hukukun bu yöndeki kararlarn ihlal etme anlamna geldii ifade edildi.

- Romanya ve Hondurastan Kudüs açklamas

ABDde gerçekletirilen Amerikan-srail Halkla likiler Komitesi (AIPAC) yllk konferansnda konuma yapan Romanya Babakan Viorica Dancil, hükümetin Tel Avivdeki Romanya büyükelçiliini Kudüse tama karar aldn duyurmutu.

Honduras Devlet Bakan Juan Orlando Hernandez de ülkesinin Kudüste diplomatik misyon açacan açklamt.

ABD Bakan Donald Trumpn 6 Aralk 2017de Kudüsü srailin bakenti olarak tandn ve ülkesinin Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tayacan açklamasndan sonra yeni büyükelçilik binas 14 Mays 2018de yaplan resmi törenle açlmt.

Ana Sayfaya Git