Hindistan Başbakanı Modi: "İsrail-Hamas çatışmasında sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz"

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "İsrail ve Hamas arasındaki çatışmada sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 17.11.2023 - 12:27 Son Güncelleme : 17.11.2023 - 12:28

Hindustan Timesın haberine göre Modi, çevrim içi düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Batı Asyada yeni zorluklar ile karşılaştıklarını belirtti.

İsrailin Gazzeye saldırılarına da değinen Modi, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmada sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz. diye konuştu.

Modi, Hindistanın Filistin halkına insani yardım gönderdiğini kaydetti.

İSRAİLİN GAZZEYİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailde 7 Ekimdeki saldırılarda 310dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekimden bu yana 51i Gazze içerisindeki çatışmalarda 6sı da Lübnan sınırında olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki hükümete göre, 7 Ekimden bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridinde 4 bin 710u çocuk ve 3 bin 160ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüste de 7 Ekimden bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 200 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazzede on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git