Hırvatistan'dan Bosna Hersek'in AB katılım müzakerelerine başlamasına destek

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Bosna Hersek'in Avrupa Birliği (AB) ile katılım müzakerelerinin bir an evvel başlamasını temenni ettiklerini söyledi.

Haberler 24.11.2023 - 15:04 Son Güncelleme : 25.11.2023 - 00:01

Grlic Radman, Bosna Hersekin başkenti Saraybosnadaki temasları kapsamında, Bosna Hersekli mevkidaşı Elmedin Konakovic ile basın toplantısı düzenledi.

Bosna Hersekin geçen yıl ABye üyelik yolunda aday statüsü aldığını anımsatan Grlic Radman, bugünkü ziyareti çerçevesinde ABye üyelik yolunda ortak çalışma komisyonunun kurulmasını görüştüklerini ve bunun, Bosna Hersek katılım müzakerelerine başladığında da son derece faydalı olacağını kaydetti.

Grlic Radman, ABye 2013te üye olan Hırvatistanın Bosna Herseke desteğini sürdürdüğünü belirterek Bosna Hersekin AB ile katılım müzakerelerinin bir an evvel başlamasını temenni ediyoruz. Hırvatistan bu yolda tecrübesi, uzmanları ve planlaması ile Bosna Hersekin yanında. dedi.

NATO ve Avro Bölgesine de dahil olan Hırvatistanın, kendisini birçok alanda kanıtladığını aktaran Grlic Radman, Bosna Hersek ile dostluklarının da hakiki olduğunu belirtti.

Konakovic de Bosna Hersekin birincil önceliğinin ABye üyelik süreci olduğuna işaret ederek ülkesinin Hırvatistan ile önemli seviyede dış ticaret hacminin bulunduğunu kaydetti.

Grlic Radman, Saraybosnadaki temasları kapsamında, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo ile de bir araya gelecek.

Ana Sayfaya Git