Hizbullah destekçilerine ateş açıldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ateş açıldığı, olayda 6 kişinin öldüğü ve 32 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberler 15.10.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, Beyrut Limannda geçen yl meydana gelen patlamay soruturan hakim Tark el-Bitarn yerine bakasnn atanmas talebiyle Beyrut Adalet Saray önüne doru yürüyü için topland.

AAnn bölgedeki muhabirinden alnan bilgiye göre, Beyrut Adalet Sarayna doru yürüyüe geçen göstericilerin Et-Tayyuna mevkiine geldii srada baz binalarn üzerinden ate açld.

Lübnan Salk Bakanl, olayda 6 kiinin hayatn kaybettiini, 32 kiinin yaralandn açklad.

Roket ve uzun namlulu silahlarn kullanld olay, Beyrutta gerginlik ve büyük korkuya yol açt.

Emel ve Hizbullah militanlarnn ate açt kiilerin, Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi destekçisi silahl gruplar olduu iddia ediliyor.

Olaylar ii ve Hristiyan mahallelerinin kesitii noktalarda devam etti

6 kiinin öldüü saldr Beyrutun Et-Tayyuna bölgesinde gerçekleirken, daha sonra olaylar, Hristiyanlarn yaad Ayn er-Rumana ve iilerin yaad E-iyah mahallelerinin kesitii noktalarda devam etti.

Keskin nianc ateiyle balad

Lübnan çileri Bakan Bessam Mevlevi, Merkez Güvenlik Konseyinin olaanüstü toplantsnn ardndan yapt açklamada, olaylarn keskin nianclarn bir kiiyi bandan vurmasyla baladn söyledi.

Siyasilerden durumu kontrol altnda tutmak için ülke içi siyasette ve yurt dnda gerekli önlemleri almalarn isteyeceklerini kaydeden Mevlevi, bu durumdan kaçmann kimsenin yararna olmadn vurgulad.

Beyrut Limanndaki patlama

Beyrut Limannda 4 Austos 2020de patlayc maddelerin bulunduu bir depoda önce yangn çkm, ardndan tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmiti.

Patlamada 200ü akn kiinin hayatn kaybettii, 6 binden fazla kiinin yaraland ve 300 bin kiinin patlama nedeniyle yerinden olduu açklanmt.

ii eski bakanlar, hakim Bitar fitne çkarmakla suçluyor

ii Emel Hareketinden milletvekilleri Ali Hasan Halil ve Gazi Zuaytirin avukatlar, önceki gün soruturmay yürüten hakim Bitar hakknda görevden alnma talebiyle dava açmt.

ii eski bakanlar Halil ve Zuaytir, Bitar Beyrut Liman patlamasyla ilgisi olmayan isimleri suçlayarak fitne çkarmakla suçluyor.

Bitar ise hakkndaki görevden alnma talebi öncesinde, son durumaya katlmayan Ali Hasan Halil hakknda gözalt karar çkarmt.

ii Emel Hareketi ve Hizbullaha mensup bakanlar, hakim Bitarn yerine soruturmaya bakasnn atanmasnn srar üzerine oluan gerginlik nedeniyle dün Bakanlar Kurulu toplants yaplamamt.

Ana Sayfaya Git