Hollanda pişkinliği

Hollanda'dan şaka gibi açıklama: Karışamayız

Haberler 26.08.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollanda hükümeti, ar sac Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wildersn düzenledii Hz. Peygamber (SAV) hakkndaki karikatür yarmasnn hükümetin insiyatifi dnda gerçekletiini belirtti. Ayrca yarmann düünce özgürlüü gerei yasaklanmayacan da açklad.

Hollanda hükümeti dün yaplan bakanlar kurulu toplantsnda, Hz. Muhammed (SAV) karikatür yarmas nedeniyle Pakistan bata olmak üzere slam ülkelerinde yükselen tepkileri ele ald. Kabine, slam ülkelerine karikatür yarmasnn hükümetin inisiyatifinde gerçeklemediini belirtti.

HÜKÜMETN NSYATFNDE DEL, BUNA KARIAMAYIZ

Dileri Bakan Stef Blok, Hollandadan açklama isteyen Pakistan ve dier slam ülkelerinden gelen tepkilere yönelik olarak, Yarmay düzenleyen kii bir parlamento üyesi ama hükümet üyesi deil. Hollanda düünce özgürlüü açsndan geni snrlar olan bir ülke. Hükümetimiz, her türlü inanca sayg gösterilmesinden yanadr açklamasn yapt.

Bakan Blok, Hz. Muhammed karikatür yarmasn çok tatsz olarak tanmlarken, kendisinin böyle bir tercihi olmayacan vurgulad. Ancak bunun, Wildersin kiisel deerlendirmesi olduunu vurgulayan Dileri Bakan, Bu yarma hükümetin inisiyatifinde deil, buna karamayz dedi.

Blok ayrca, slam ülkelerinde yaayan ya da çalan Hollanda vatandalarnn, karikatür yarmas nedeniyle güvenliklerinin tehlikeye atlmamas gerektiini vurgulad.

WLDERS PROVOKATF BR SYASETç

Hollanda Babakan Mark Rutte ise, yarmay düzenleyen ana muhalefet partisi lideri Wildersi, fade özgürlüünün snrlarn zorlamay seven provokatif bir siyasetçi diye tanmlad.

Hz. Muhammed karikatür yarmasnn hangi olumlu amaca hizmet edeceini anlayamadn söyleyen Rutte, Ama herkesin kendi medeniyetine göre bir iç disipline sahip. Deerlendirmesi ona kalm diye konutu.

Hollanda Babakan, kendisini dindar biri olduuna iaret ederek, Ben Hristiyanm ve inancm her gün gülünç duruma düürülüyor. nançl insanlar küçük darbelere kar dayankl olmal. Bu Müslümanlar için de geçerli açklamasnda bulundu.

WILDERS: KORKAK SLAM SEVCLER TARAFINDAN YÖNETLYORUZ

PVV lideri Geert Wilders ise, provokatör suçlamasna tepki göstererek, Ben sadece özgürlüümüzle oynatmak istemediimizi göstermek istiyorum dedi. Ar sac lider, Babakan Rutte ve hükümet için de, Korkak slam sevicileri tarafndan yönetiliyoruz. Bu inanlmaz ifadesini kulland.

YARIMANIN TARH HENÜZ BELL DEL

Wilders, parlamento binasnda sk güvenlik önlemleri altnda gerçekletirilecek karikatür yarmas ve sergisinin tarihini henüz açklamad. u ana kadar 200 karikatürün gönderildii yarmann, Hristiyanlarn en önemli kutsal bayram Noel öncesi gerçekletirilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git