Hollanda'daki Filistin’e destek gösterisinde AB'ye ve ABD'ye tepki

Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’ye tepki gösterildi.

Haberler 05.11.2023 - 19:07 Son Güncelleme : 05.11.2023 - 21:39

Olumsuz hava koşullarına rağmen başkent Amsterdamdaki Dam Meydanında toplanan yüzlerce kişi, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi, başta Hollandalı siyasetçiler olmak üzere AB ve ABDnin İsraili desteklemesini eleştirdi.

Biden ödüyor, İsrail vuruyor, Rutte utan, Filistine ses ver, Özgür Filistin ve Nehirden denize özgür Filistin sloganları atan göstericiler, Filistin bayraklarını sallayarak ateşkes çağrısı yaptı.

Göstericiler, çocukları öldürmek meşru müdafaa değildir, Siyonizme yer yok, İsrail yine çocukları öldürüyor, Apartheidi durdurun, Soykırımı durdurun, AB elinde kan var ve Herkes biliyor, İsrail=Suç yazılı dövizler taşıdı.

Öte yandan, Amersfoort ve Haarlem şehirlerinde de Filistine destek gösterileri düzenlendi.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazzeden düzenlenen saldırılarda 315i asker 1400den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre 31 Ekimden bu yana Gazze Şeridindeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30a yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeriada da bir İsrail askeri öldü.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrailin saldırılarda 4 bin 800ü çocuk, 2 bin 550si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüste İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazzede binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 60 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git