Hollande ve Merkel akşam yemeğinde bir araya geldi, önemli mesajlar verdiler

Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Elysee Sarayı'ndaki akşam yemeğinden önce ortak açıklama yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya'nın IŞİD'le mücadelede daha etkin olmasını istedi.

Haberler 26.11.2015 - 09:35 Son Güncelleme : 26.11.2015 - 09:35

Hollande, terörle sadece Fransada, Almanyada ya da Avrupada önlemler alarak mücadele edilemeyeceğini aynı zamanda IŞİDe karşı Irak ve Suriyede de harekete geçmek gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda,IŞİDle mücadelede Almanyanın da desteğini isteyen Hollande, Almanyanın hem Irakta hem Suriyede IŞİDle mücadelede daha etkin rol oynamasını diliyorum dedi.

Merkel de Paristeki saldırıların yalnızca Fransaya yapılmadığını aynı zamanda Avrupanın ve demokratik değerlerin hedef alındığını söyledi.

çABUK HAREKETE GEçECEĞİZ

IŞİDle mücadelede konuşmaktan daha fazlasını yapmaları gerektiğini dile getiren Merkel, Hollandeın çağrısına da, Cumhurbaşkanı (Hollande) beni daha fazla hangi sorumlulukları alabiliriz diye davet ettiğinde, bu benim için önemliydi. Fransanın tarafındayız. çabuk harekete geçeceğiz yanıtını verdi.

İki lider, basın açıklamasından önce Pariste 13 Kasımdaki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı Republique Meydanını ziyaret etti.

HOLLANDE RENZİ VE PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Hollande, IŞİDle mücadele kapsamında hafta başından bu yana yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor. Pazartesi Elysee Sarayında İngiltere Başbakanı David Cameronla görüşen Hollande dün de ABDde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Hollande, yarın da İtalya Başbakanı Mateo Renziyle görüşmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusyaya gidecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır