Husilerden Suudi Arabistan askerlerine saldırı

Yemen'de İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesinde, Suudi askerlere yönelik düzenledikleri saldırıda, birkaç askeri öldürdükleri ve yaraladıkları açıklandı.

Haberler 22.07.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Husilere ait El-Mesira televizyonunun, bir askeri kaynaa dayandrd habere göre, Husi militanlar, Cazan bölgesi cephesinde bulunan Cehfan Da dousunda Suudi askerlere saldr düzenledi.

Haberde, saldrda baz Suudi askerlerin öldüü, bazlarnn da yaraland belirtilirken, sayya ilikin herhangi bir bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan tarafndan ise konuyla ilgili henüz bir açklama yaplmad.

Yemendeki Husiler dün, Suudi Arabistann güneyindeki Cazan kentinde bulunan havaalanna insansz hava araçlaryla saldr düzenlemiti.

HUSLERDEN SALDIRI

Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçlerinin de Yemenin bakenti Sanada, Husilere ait askeri hedeflere operasyon balatt duyurulmutu.

Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende ran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri (BAE) desteini alan hükümete bal güçler arasnda çatmalar yaanyor.

Husiler, Yemen hükümeti birlikleriyle yaanan çatmalarda, bölgedeki kabile reisleri ile eski Cumhurbakan Ali Abdullah Salih yandalarnn desteiyle Haziran 2016da Amrann kontrolünü ele geçirmiti.

Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri de Mart 2015ten bu yana Husilere kar hükümete destek amacyla sürdürdüü hava operasyonlaryla çok sayda sivilin toplu ölümüne yol açt.

Ana Sayfaya Git