Husilerden Suudi Arabistan hava üssüne saldırı

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın güneybatısında yer alan Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid Hava Üssü'ne geniş çaplı saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Haberler 24.07.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Serii, Facebook hesabndan yapt açklamada, hava üssündeki radar sistemi ve askeri noktalara Kasf-2 tipi HAlarla saldr düzenlediklerini belirtti.

Serii, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçlerinin son 24 saatte düzenledii 23 hava saldrsna karlk hava üssünü hedef aldklarn kaydetti.

Koalisyon güçlerinden konuya ilikin henüz bir açklama yaplmad.

HAVA ÜSSÜNE SALDIRI

Yemendeki Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafndan etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yan sra HAlar da kullanarak, ülkenin baz bölgelerini hedef alyor.

Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende ran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri (BAE) desteini alan hükümete bal güçler arasnda çatmalar yaanyor.

Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Husilere kar hükümete destek amacyla sürdürdüü hava operasyonlaryla sivillerin toplu ölümüne yol açyor.

Ana Sayfaya Git