Husilerden Suudi Arabistan'a roketli saldırı

Yemen'de bulunan Husilerin Suudi Arabistan'a son dakika roketli saldırıda bulunduğu dünya gündemine oturdu

Haberler 30.06.2017 - 02:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemende bulunan Husilerin Suudi Arabistana son dakika roketli saldrda bulunduu dünya gündemine oturdu

Yemendeki Husilerin Suudi Arabistann güneyinde yer alan Necran kentine düzenledii roketli saldrda 2 kiinin yaraland bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajans SPAda yer alan habere göre, Necran Sivil Savunma Müdürlüünden Yüzba Abdullah Said Al Fari, Yemendeki yönetim kart Husilerin, Necranda sivillerin yaad bölgeleri hedef alan roket saldrlar düzenlediini söyledi.

Husilerin att bir roketin kentteki hastaneye isabet ettiini belirten Al Fari, burada ölü ya da yaral olmadn, kentte bir baka noktaya düen roket sonucu ise arapnel parçalar isabet eden 2 kiinin hafif yaralandn aktard.

Öte yandan Husilerin kontrolündeki SABA haber ajans, Suudi Arabistan ordusuna bal Necrandaki birliklere katyua füzeleriyle saldr düzenlendiini kaydetti.

Yemende meru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana bata olmak üzere baz bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri, Mart 2015ten bu yana Husilere kar savata meru hükümet güçlerine destek veriyor.

Husiler, Suudi Arabistann Yemen snrndaki Necran ve Cazan kentlerine katyua, scud ve dier balistik füzelerle sk sk saldryor. Söz konusu saldrlar çounlukla hava savunma sistemleri tarafndan engellenirken, bazen can ve mal kayplarna yol açyor.

Ana Sayfaya Git