İdlib havadan ve karadan ateş altında

SURİYE'nin İdlib kenti kırsalı dün de Rus ve Suriye savaş uçakları tarafından havadan vuruldu. Rejim güçlerinin de karadan ateş altına aldığı İdlib kırsalındaki köylerde yaşayanlar ise kimyasal saldırısı olabileceği endişesiyle evlerini terk etti.

Haberler 10.09.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esad rejiminin Derada kontrolü salamasnn ardndan yeni hedef olarak belirledii Hatay ile snr komusu olan dlibe yönelik Rus sava uçaklarnn desteiyle balatt saldr devam ediyor. Son günlerde dlib ile güneyindeki Hama krsalnda bulunan ilçe, belde, köy ve kasabalara yönelik Rus ve Suriye sava uçaklarnn bombardman dün de devam etti. Dün düzenlenen hava saldrlarnda

Telaas, Abdin, Latamine, Habit ve Kefer Zite köyleri hedef alnd. Bölgelerde panie yol açan bombardmanlarda 2 kiinin öldüü ve çok sayda kiinin yaraland örenildi. Bombardmanlarda hedef alnan Latamine Köyünde bulunan bir sahra hastanesi de saldrnn ardndan ar hasar alarak kullanlamaz hale geldi.

DLB KIRSALI KARADAN DA VURULUYOR

Havadan saldrlarn yan sra Esad rejimi askerleri konulu bulunduklar bölgelerden muhaliflerin kontrolündeki köyleri karadan da ate altna alyor. Uçak ve helikopterler ile kimi zaman varil bombalaryla hedef alnan köyler, yaknndaki rejim birlikleri tarafndan havan, roket ve tanklarla da vuruluyor. Karadan yaplan saldrlarda da baz binalarn ykld ve yaralananlar olduu bildirildi.

MUHALFLERN KONTROL NOKTALARI VURULUYOR

Öte yandan dlib ile Hama arasndaki Curin bölgesinde konulu rejim askerleri, birkaç kilometre uzaklkta bulunan muhaliflerin kontrolündeki Sermaniye Köyünü hedef ald. Rejim güçleri muhaliflerin kontrol noktalarn havan ve roketlerle pe pee vurdu. Rejimin birbiri ardna yapt saldrlarn ardndan muhaliflerin kontrol noktalarndan yükselen dumanlar birçok yerden de çplak gözle izlendi.

REJM ASKERLER çADIRLARDA KALIYOR

Suriye rejimine bal askerlerin birliklerin yan sra kontrolü saladklar baz bölgelerdeki yüksek noktalara üslendikleri görüldü. Rejim askerleri baz yerlerde birkaç yüz metre mesafede ele geçirdikleri yüksek noktalara kurduklar üslerde çadrlarda kalarak sk sk muhaliflerin bulunduklar alanlar ate altna alyor.

KÖYLERDE KMYASAL KORKUSU

dlib ve Hama krsalndaki köylerde yaayanlarn büyük bölümü ise evlerini son günlerde kimyasal saldr yaplaca endiesiyle terk etti. Kimyasal silah kullanlaca yönündeki bilgilerin ortaya çkmasnn ardndan dlib ve Hama krsalndaki köylerde yaayan binlerce aile evlerini terk ederek Cisr E uur ilçesi ve dlib veya güvenli gördükleri iç kesime göç ettikleri görüldü. Sivillerin boaltmasnn ardndan dlib ve Hama krsalnn hayalet kente dönütüü görüldü.

Ana Sayfaya Git