İdlib Pusuda

Suriye'nin İdlib ilindeki askeri muhalifler, Beşşar Esed rejiminin operasyon ihtimaline karşı savunma hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberler 30.08.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi, garantörü Rusyann muhaliflere verdii taahhütlere ramen, son 2 aydr dlibe ynak yapyor. Buna karlk muhalifler de savunma pozisyonlarn güçlendirmek için yeni hatlar oluturuyor.

dlib krsal ve güneyindeki Hama ilinin Gab Ovasn çevreleyen savunma hatt oluturan muhalifler, bu bölgelere çok sayda takviye kuvvet gönderiyor, hendekler ve tüneller açyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileenlerinden Ulusal Özgürletirme Cephesi komutan Samir el Nur, AA muhabirine yapt açklamada, bölgeyi sürekli olarak tehdit eden rejim güçlerini püskürtmek için hazrlklarn sürdürdüklerini söyledi.

OLASI SALDIRILA KARI HAZIRLIK

El Nur, dlib ve Hama krsalnda bulunmaktayz. Onlara (rejim güçlerine) diyoruz ki; lerlerseniz buras sizin mezarnz olacak. Bütün hazrlklarmz yaptk, yapmaya devam ediyoruz. dedi.

Bir dier ÖSO komutan brahim Ebu am da Esed rejiminin medya üzerinden psikolojik sava yürüttüünü vurgulad.

Ebu am, dlibe bir operasyon iddiasn rejim yayyor. Biz genel olarak bölgelerimizde hazrlklarmz devam ettirmekteyiz. Özel olarak da Hama krsalndaki Gab Ovasnda hazrlanyoruz. Herhangi bir saldry önlemek için buradayz. Rejim ve destekçileri geldiklerinde onlar büyük sürprizler bekliyor olacak. ifadelerini kulland.

Rejimin Hamaya ynan sürdürdüüne dikkati çeken Ebu am, Büyük bir dikkatle Kurin askeri havaalanna yaplan ynaklar yakndan takip ediyoruz. Rejim medyas sürekli propaganda yapyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git