"İdlib'de 4 milyon kişi tehdit altında"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Hukuk Komitesi Başkanı Heysem El Malih, Suriye halkının İdlib'den göçe zorlandığını belirterek, "4 milyon insanın hayatı zalim katliam makinası tehdidi altındadır." dedi.

Haberler 09.09.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ve Arap Dernei i birliinde dlib operasyonuna ilikin düzenlenen basn toplantsnda El Malih, dünyann gözlerinin imdi de dlibe yöneldiini belirterek, unlar kaydetti:

4 MLYON K TEHDT ALTINDA

Suriye halk dlibden göçe zorlanyor. 4 milyon insann hayat zalim katliam makinas tehdidi altndadr. Küresel güç aktörleri yapacaklar bu katliam kimyasal yollarla veya baka bir yöntem denemeyi planlamaktalar. Bütün bunlara uluslararas kamuoyu sessiz kalarak gereken admlar atmamaktadr. dlibi korumak üzere uluslararas topluma mesuliyetlerini yerine getirme çarsnda bulunarak, bölgede herhangi bir nedenle askeri operasyonun yaplmasnn engellenmesini talep ediyoruz. BM genel sekreterine BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Misturay görevden almas çarsnda bulunuyoruz. Tarafl tutumu dolaysyla güvenilirliini yitirmitir.

Suriye Ulusal Konseyi Genel dare ve Yönetim Kurulunu devrimin çizgisine bal kalmas yönündeki çary yenilediklerini ifade eden El Malih, konseyin gerçek rolünü üstlenerek, siyasi ve müzakere sürecini iyi yönetip rejim ile normalleme sürecine girmemesi ve devrimin hedeflerini gerçekletirmesi noktasnda çalmalarna devam etmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git