İdlib'de pazar yerine hava saldırısı: 2 ölü

Rusya ve Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere yoğun hava saldırıları devam ediyor.

Haberler 27.07.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve Rusyann dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki yerleimlere düzenledikleri youn hava saldrlar sürüyor. Rejimin sabah Serakib ilçesinde bir pazar yerine düzenledii hava saldrsnda 2 sivil yaamn yitirdi, 8 sivil yaraland.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Esed rejiminin sabah saatlerinden itibaren dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki Serakib, Maartinuman, Kefer Zita ve Morik ilçelerinin yan sra Tel Meleh ile Cubbeyun köyüne ve karda bölgesine hava saldrlar düzenlediini bildirdi.

Gözlemevine göre, Rusyaya ait sava uçaklar da Kefer Zita ilçesine hava saldrlar gerçekletirdi.

BR HAFTADA 81 ÖLÜ

Sivil Savunmadan (Beyaz Baretliler) alnan bilgiye göre, Serakibde bir pazar yerine düzenlenen hava saldrlarnda 2 sivil hayatn kaybetti, 8 sivil yaraland.

Youn hava saldrlar devam ederken, ölü saysnn artmasndan endie ediliyor.

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine düzenlenen saldrlar sonucu, hafta bandan bu yana Rusya ve Esed rejiminin hava ve kara saldrlarnda hayatn kaybeden sivil says 81i buldu.

CUMA NAMAZI YNE PTAL

Esed rejimi ve Rusyann youn hava saldrlar, dlibin Serakib, Cebel ez Zaviye ve Maartinuman ilçeleri ile Kefrenbil beldesinde ve Marrthrme, Hazarin, Keferruma köylerinde cuma namaznn iptal edilmesine yol açt.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Esed rejiminin sabah saatlerinden itibaren dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki Serakib, Maartinuman, Kefer Zita ve Morik ilçelerinin yan sra Tel Meleh ile Cubbeyun köyüne ve karda bölgesine, Rusyaya ait sava uçaklarnn da Kefer Zita ilçesine hava saldrlar düzenlediini bildirmiti. Youn saldrlar, son dönemde dlibde cuma namaznn sk sk iptal edilmesine yol açyor.

Ana Sayfaya Git