İdlib'de son 3 günde 31 bin 600 sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki batı ve güney kırsalına yoğun saldırıları nedeniyle son 3 günde 31 bin 600 sivil daha yerinden edildi.

Haberler 27.01.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede göç verilerine ilikin çalma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüü Müdürü Muhammed Hallajn AA muhabirine verdii bilgiye göre, Rusyann da hava destei salad saldrlarda Daret zze, Etarib, Hureytan, Hayyan, Anadan, Ayncara, Kasimiyye, Sellüm, Han Tuman, Han Asal, Kefer Naha Bara ve Ayn Caradan göçler sürüyor.

Bear Esed rejimi askeri ile ran destekli terörist gruplardan oluan rejim güçleri ve Rusyann saldrlar sonucunda, son 3 günde 6 bin 200 aileden oluan 31 bin 600 sivil daha yerinden edildi.

Yerinden edilenlerin büyük ksm Türkiye snr hattndaki kamplar bölgesine gelirken bir ksm da Türkiyenin teröristlerden temizledii Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat bölgesine snyor.

dlibin güney ve güneydousu ile Halepin bat ve güney krsalndaki yerleimlerinden Kasm 2019dan bu yana 481 bin sivil yerinden edildi.

dlibdeki kamplarn dolmas, yeni çadr kurulacak alan ile altyapnn bulunmamas ve yardmlarn azalmas nedeniyle binlerce sivil, snacak yer bulmakta güçlük çekiyor.

Saldrlardan kaçarak evsiz kalan ve temel yaam malzemelerini temin etmekte zorlanan binlerce aile, yardm bekliyor.

Ana Sayfaya Git