İdlib'de yaşlıların sığındığı darülacezeden yardım çağrısı

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarıyla yakınlarını kaybeden yaşlıları için İdlib'de kurulan el-Beşir Darülacezesi hizmetlerini sürdürebilmek için yardım bekliyor.

Haberler 17.07.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibin kuzeyinde yer alan Maaratmsrn beldesinde 4 ay önce yardm gönülleri tarafndan kurulan darülacezede, 8den fazla kimsesiz yal kalyor.

Darülaceze kurucusu Yüsra Sabra AA muhabirine yapt açklamada, kimsesiz yallar için bakmevi fikrinin kamplarda yardm faaliyetinde bulunduu srada doduunu söyledi.

Gönüllülük esasna dayanarak 12 kiilik bir ekiple yallara baktklarn ifade eden Sabra, Bakmevinde kstl imkanlarla 8den fazla yalnn bakm üstlendik. Aralarndan eker hastalar, psikolojik durumu kötü olan ve hafza kayb yaayan hastalarmz var. dedi.

Sabra, sokakta ve çadrlarda zor koullarda yaayan bakma muhtaç çok sayda yal bulunduunu da dile getirdi.

Kimsesiz yallar yerletirmek için çok sayda kiinin darülaceze ile iletiime geçtiini belirten Sabra, kstl imkanlar nedeniyle destek veremediklerini aktard.

Sabra, STKlere destek için çarda bulundu.

Kimsesi kalmad için bakmevine yerleti

Darülacezede kalan 69 yanda ve diyabet nedeniyle bir bacan kaybeden Fatma Dabul da eini kaybettikten sonra kimsesi kalmad için bakmevine yerletiini söyledi.

Merkezde gönüllü ekibin tüm ihtiyaçlarn karlandn kaydeden Dabul, Gönüllü kzlar, bize bakyor, yediriyor, içiriyor, ilaçlarmz veriyorlar, darya çkartp gezdiriyorlar ve ihtiyaç duyulduunda doktorlar muayene edip hastaneye sevk ediyor. diye konutu.

Uçak sesini duyduunda çok korktuunu dile getiren Dabul, saldr olduunda nasl kaçaca endiesiyle yaadn ve engelli haliyle gönüllü çalanlara yük olduunu düündüünü anlatt.

Dabul, çok sayda yal madurlara umut olan darülacezeye destekte bulunulmas gerekiyor. dedi.

Halepin Kadiasker Mahallesinden göç ederek yal bakmevine yerleen 89 yandaki Emine Hdeydi de rejim saldrlarnda iki kzn ve sonrasnda eini kaybettiini belirtti.

Birçok çadr kampnda ve geçici barnma merkezinde yaadn anlatan Hdeydi, Komularmn giriimiyle yal bakmevine yerletim. Gönüllü çalan kzlar, ilaç, yeme, içme ve hemirelik gibi hizmetler veriyor. dedi.

Hdeydi, bir an önce Halepteki evine geri dönme umuduyla yaadn vurgulad.

Ana Sayfaya Git