İdlib'deki ateşkese rejim ihlali

İdlib'deki ateşkesin yürürlüğe girmesinin 10 dakika sonrasında rejimin ihlallere başladığı, ilk günün sonunda 15 ateşkes ihlali gerçekleştirdiği belirlendi.

Haberler 10.03.2020 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibdeki atekesin yürürlüe girmesinden 10 dakika sonra rejimin ihlallere balad, ilk günün sonunda 15 atekes ihlali gerçekletirdii belirlendi.

Atekes ihlallerine dün ve bugün de devam eden rejim unsurlar, gerekli koordineler yaplmasna ramen TSKye ait ikmal konvoyuna makinal tüfekle taciz atei açt. Rejim unsurlarnn bir baka birliin yaknna üç havan mermisi att tespit edildi.

Türkiye ile Rusya arasnda kararlatrlan atekesin uygulanmaya baland 6 Mart saat 00.01den 10 dakika sonra rejim tarafndan atekes ihlalleri yaplmaya baland. Atekesin yürürlüe girdii ilk günün sonunda rejimin 15 atekes ihlali gerçekletirildi. Rejim unsurlarnn bu ihlallerde 50den fazla mermi kulland tespit edildi.

hlaller dlibin güneyindeki Maarat Aliya, Fattra, Kastun, Kan Safra, Zyara, Ibzumo, Sfuhn, Bara, Tukad bölgelerinde younlarken dün gece rejim güçleri, Hama krsal Gab Ovasndaki Zyara köyüne de taciz atlar yapt.

Rejim topçusunun dün akam saatlerinde dlibde Cebel Zaviyenin Shuhen, Fattire, Kefer Avid köylerine gerçekletirdii taciz atlar ise yaklak bir saat boyunca devam etti.

Rejim güçlerinin dün ayrca dlibin güneyinde tampon bölge durumundaki Kefrenbilin batsnda Bureyc ve Maret Mukes noktalarna iki tank, iki zrhl personel tayc ve birçok milisin olduu konvoyla ilerleyip mevzilendii belirlendi.

- kmal konvoyuna taciz atei

Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarnn gerekli koordineleri yaparak dün balatt ikmal faaliyetine de taciz at gerçekletirildi. Konvoya rejim unsurlarnn olduu Urum As Sugra bölgesinden makinal tüfekle taciz atei açld.

Bir baka birliin bulunduu bölgenin yaklak 800 metre yaknna da bugün toplam üç havan mermisi atld.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin arasnda 5 Martta gerçekletirilen toplantnn ardndan dlibde atekes konusunda mutabk kalnmt.

Ana Sayfaya Git