İdlib'e hava saldırıları: 5 ölü, 10 yaralı

Esed rejimi ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik yoğun hava saldırılarında 5 sivil yaşamını yitirdi, en az 10 sivil yaralandı. Rusya'ya ait savaş uçaklarının vurduğu bir hastane hizmet dışı kaldı.

Haberler 22.08.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve Rusyaya ait sava uçaklar, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlarndaki Maaretinuman ve Serakib ilçesine, Temaniye beldesi, Beiriyye, Tuh, Tel Mennis ve Maarimarin köylerine, Hamann Morik ilçesinin çevresine hava saldrs düzenledi.

dlib Sivil Savunmas (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerden bu yana düzenlenen hava saldrlarnda Beiriyye köyünde 2, Tuhta 1, Maarimarinde 1 sivil ve Tel Menniste 1 salk çalan olmak üzere toplam 5 kii yaamn yitirdi, en az 10 sivil yaraland.

Rus sava uçaklarnn hedef ald Tel Mennisteki Rahmet Hastanesi de hizmet d kald.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi, Tuh ve Tel Mennisi vuran uçaklarn Rusyaya ait olduunu duyurdu.

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki durum

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ili, neredeyse iç savan bandan bu yana muhaliflerin kalesi olarak biliniyor. ç göçle nüfusu 4 milyona ulaan dlibin merkezi, Mart 2015te muhaliflerin kontrolüne geçti. dlib, rejimin en youn hedef ald bölgelerin banda geliyor.

Türkiye, Rusya ve ran 4-5 Mays 2017deki Astana toplantsnda, dlib ve çevresini Gerginlii Azaltma Bölgesi ilan etti. Rejim güçlerinin atekesi sk sk ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya ek mutabakata vard.

Rejim güçleri, destekçilerinin yardmyla 17 Eylül 2018de Rusyann Soçi kentinde imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor.

Suriye nsan Haklar A (SNHR), Suriyede Esed rejimi güçleri ve Rusyann 26 Nisan-19 Austos tarihlerinde dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine saldrlarnda en az 843 sivilin öldüünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git