İdlib'e hava saldırıları sürüyor

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 1 sivil hayatını kaybetti.

Haberler 08.11.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Rusyaya ait sava uçaklarnn, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki sivil yerleimlere düzenledii hava saldrlarnda 1 sivil yaamn yitirdi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus sava uçaklar dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki Kefrenbil ilçesi ile Keferruma beldesi, Kefer Secne, Serce ve Marrthrme köylerine saldrd.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alnan bilgiye göre, saldrlarda Keferruma beldesinde bir sivil hayatn kaybetti.

Sivil Savunma ekipleri, olay yerinde arama kurtarma çalmalarn sürdürüyor.

Esed rejimi de gün içinde dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki eyh Mustafa, Maarhatat ve Kebbine köylerine kara ve hava saldrs düzenledi.

HAVA SALDIRILARI

Esed rejimi ve destekçisi Rusyann dün dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki sivil yerleimlere düzenledii hava saldrlarnda 8 sivil hayatn kaybetmi, 10dan fazlas yaralanmt.

Rusya ve Esed rejimine ait sava uçaklarnn son bir haftada dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içerisindeki yerleimlere düzenledii hava saldrlarnda ölü says 20yi geçti.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü.

Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son 1 ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git