İdlib'e hava saldırısı

Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Felyün ve Kurin köylerine hava saldırıları düzenlendi.

Haberler 24.04.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içinde yer alan Felyün ve Kurin köylerine gece saatlerinde hava saldrlar düzenlenirken, saldrlarda can kayb yaanmad.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklar, hedef alnan yerleimlerde maddi zarar olutuunu, can kayb yaanmadn belirtti.

dlib kent merkezinin yaknlarndaki hava saldrlaryla ilgili muhaliflere ait uçak gözlem evi tarafndan sosyal medya hesabndan, Lazkiyedeki Hmeymim üssünden kalkan 3 Rus sava uçann saldrlar düzenledii bilgisi paylald.

Suriyede Rus ve rejim saldrs ayrm

Suriyede hava saldrlar gerçekletiren Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardmanlar kolaylkla ayrt edilebiliyor. Rus yapm olan ama teknolojisi eski rejim uçaklar, saldrlar yüksek irtifadan yapamyor. Alçalarak hedefe doru yaklap sadece geni alanlar vuruyor. Nokta at yaplmad ve kullanlan mühimmat fazla tutulduu için tahribat geni bir çevreye yaylyor.

Ayrca rejim uçaklar, saldr için irtifa kaybederken yüksek ses çkartyor. Rus uçaklar ise saldr annda hedefe fazla yaklamad için sesleri yere ulamyor. Rus saldrlarnda ilk duyulan ses, bombalarn infilak etmesi oluyor. Rejim uçaklar bombardman için hedeflere teker teker yaklarken, Rus uçaklarnn en az ikisi bir arada havalanp saldryor.

Saldrlarda kullanlan mühimmat kalntlarndan eski nesil olanlarn rejime, yeni nesil olanlarn ise Ruslara ait olduu anlalyor.

Muhalifler, uçaklar, üslerin çevresinde ve ülkenin kilit noktalarna kurulmu ekipmanlar yardmyla büyük ölçüde tespit edebiliyor.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasnda söz konusu bölgedeki atekesi salamlatrmak için 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor. Askeri muhalifler ise Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git