İdlib'e rejimin sızma planı!

Esed rejimi güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneybatı kısmında ilerlemeye çalıştı. Suriye Milli Ordusu, rejimin stratejik Kebbine bölgesine sızma girişimini önledi.

Haberler 25.10.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ordusu ve ran destekli terörist gruplardan oluan rejim güçleri, Rusyann hava desteiyle dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinin güneybat ksmnda ilerlemeye çalt. Suriye Milli Ordusu, giriimi engelledi.

Rejim güçleri, sabah saatlerinden bu yana, Rusyann hava desteini alarak Lazkiyenin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki kalan Kebbine bölgesinde ilerlemeye çalyor.

Rejim güçleri ile söz konusu bölgeyi kontrol eden SMO arasnda iddetli çatmalar çkt.

Suriye Milli Ordusu bileenlerinden Nasr Ordusunun sözcüsü Muhammed Rait, AA muhabirine yapt açklamada, youn çatmalarn sonucunda rejim güçlerini püskürttüklerini, bir personel tayc zrhl arac ve bir tank imha ederek çok sayda kayp verdirdiklerini söyledi.

REJM GÜçLER LERLEMEK STYOR

Rejim, son 10 gündür dlib ve Lazkiyedeki cephe hatlarna askeri sevkiyat gerçekletiriyordu. Rejimin askeri konvoylar, Hamann Tel Havva tepesine, Madik Kalesi beldesine, rejimin Breydic askeri üssüne ve dlibin dou krsalndaki Hayalin köyüne ulamt.

Kebbine bölgesi, Hama ilinin Gab Ovas, dlibin Cisr e uur ilçesi ve Halep-Lazkiye otoyoluna hakim bu alan, muhaliflerin dlibden Türkmendana geçi yollarn da koruyan bir güvenlik eii konumunda olmas açsndan stratejik önem tayor.

Türkiye ve Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü.

Saldrlarn youn olduu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise 1 milyon 42 bini at.

Ana Sayfaya Git