İdlib'e rus sızması!

Rus özel kuvvetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneyinde sızma girişimlerine devam diyor.

Haberler 05.09.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus özel kuvvetleri, dlibin güneyinde askeri muhalif ve rejim kart silahl gruplarn cephe hatlarna szma giriimlerini sürdürüyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileenlerinden Ulusal Kurtulu Cephesi çats altndaki Nasr Ordusu Sözcüsü Muhammed Rait, Rus özel kuvvetlerinin dün gece geç saatlerde dlibin güneyinde szma harekat düzenlediini söyledi.

Rait, Bir önceki gün de Hamann kuzeybat krsalnda Hakura ekseninde ayn birlikler szma giriimi düzenledi. dedi.

Rus güçleri, bu tür operasyonlarda ilk aamada silahl insansz hava araçlar (SHA), ardndan aydnlatc bombayla saldryor. Sonraki aamada keskin nianclara bavuran Rus kuvvetleri, s güdümlü silahlar da kullanyor.

Szma giriimlerinin hedefinin muhalif ve rejim kart silahl gruplara büyük kayplar verdirmek olduunu belirten Rait, Rus güçlerin daha sonra geri çekildiini kaydetti.

Rus güçler, 30 Austosta da Han eyhun ilçesinin batsndaki Kassabiyye bölgesinden szma giriiminde bulunmutu.

- Rusyann dlibde kara savana müdahalesi

Ekim 2015ten bu yana müttefiki Esed rejimine hava destei salayan Rusya, son dönemde rejimin kara savana da müdahil oluyor.

Bu durum, kapsaml ve açk ekilde ilk defa dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde gün yüzüne çkt.

Rus özel kuvvetlerinin yan sra güvenlik irketlerinin paral askerleri de askeri muhaliflerce cephelerde skça görülüyor.

Söz konusu kuvvetler, rejimin kontrolüne giren Kefrenbude ilçesi, Habit beldesi ve Mellah Tepesi bölgelerinde aktif halde kara savana dahil oldu.

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov 20 Austostaki açklamasnda, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde Rus askeri birliklerinin bulunduunu ve Suriye ordusuyla hareket ettiini dile getirmiti.

dlibdeki askeri muhaliflerin çat kuruluu ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileeni Ulusal Özgürletirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa da 19 Temmuzda AA muhabirine yapt açklamada, (Hamann kuzey krsalndaki son çatmalarda) Bu defa farkl ve kapsaml ekilde Rusyaya ait piyade birliklerinin rejim güçleriyle ön saflarda çattn görüyoruz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git