İdlib'i boşaltmak istiyorlar

"Sadece saldırılarla hedef alınmıyoruz, medya da bizi hedef alıyor. Rusya ve rejimin işlediği suçların ilk tanığı biziz. Dolayısıyla Rusya, bizim güvenilirliğimizi hedef alıyor"

Haberler 22.01.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Sivil Savunmas (Beyaz Baretliler) Bakan Raid Salih, Esed rejiminin, dlibi boaltarak ele geçirmeye çaltn belirterek, dlibde uçaklarn yadrd bombalarla ölenlerin sesini kimse duymuyor. dedi.

Sivil Savunma Bakan Salih, AA muhabirine, Bear Esed rejimi, ran destekli yabanc terörist gruplar ve Rusyann dlibe saldrlarn ile atekes ihlallerini deerlendirdi.

Esed rejimi ve destekçilerinin dlibdeki yerleimlere saldrlarnn sürdüünü dile getiren Salih, Öyle görünüyor ki dlibdeki atekes çökmü durumda. Atekes nispeten iyiydi. Göç edenler evlerine geri dönebilecekti ancak rejim ve Rusya, eskiden olduu gibi atekese yine uymad. ifadesini kulland.

Salih, saldrlarda çok sayda sivilin yaamn yitirdiini vurgulayarak, Rejim, dlibi boaltarak ele geçirmeye çalyor. dlibde uçaklarn yadrd bombalarla ölenlerin sesini kimse duymuyor. diye konutu.

Rejim ve destekçilerinin dlibin güneyindeki Maarratünnuman ilçesi ve krsalndan 350 bin sivili göç ettirdiine dikkati çeken Salih, öyle devam etti:

Bugün Maarratünnuman ilçesi ve krsalndan bahsediyoruz. Daha öncesinde de Han eyhun, Kuzey Hama krsal ve dier bölgelerin sakinleri de ayn ekilde saldrlar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalmt. dlibde Nisan 2019dan bu yana 1 milyondan fazla sivil evini terk etti.

- nsani yardm çars

Salih, rejim ve destekçilerinin saldrlarnn sürmesi halinde dlibde insani bir felaketin kaçnlmaz olduunun altn çizerek, Bölge halk umudunu kaybetmi durumda. Artk aileler eve dönme hayali bile kuramyor. nsani yardmlar azald. Bölgede hiç kimse gelecekte ne olacan bilmiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki insani yardm faaliyetlerini sürdüren kurumlarn halkn ihtiyacn karlamakta güçlük çektiini belirten Salih, bölgeye göç eden yüz binlerce sivilin acil insani yardma ihtiyac bulunduunu kaydetti.

- Rusya ve rejimin iledii suçlarn ilk tan biziz

Salih, Suriyede gönüllü çalanlarn hedef alnmasna ilikin, Suriyede gönüllü çalanlarn korunmas için mekanizma yok. Dünyann her yerinde ambulanslarn hedef alnmamas için bir yöntem var ancak biz vurulmamalar için dalar eerek altna hastaneler ina ediyoruz, ambulanslar kamufle ediyoruz. ifadelerini kulland.

Sivil Savunma ekiplerinin görevinin sadece insanlar kurtarmak olmadna dikkati çeken Salih, Sadece saldrlarla hedef alnmyoruz, medya da bizi hedef alyor. Rusya ve rejimin iledii suçlarn ilk tan biziz. Dolaysyla Rusya, bizim güvenilirliimizi hedef alyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git