İdlib'i bu kez de akaryakıt sıkıntısı vurdu

Suriye'nin İdlib kentinde akaryakıt sıkıntısı yaşanması, bölgedeki insanların hayat şartlarını daha da zorluyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar yardım istiyor. M5 karayolunun kapalı olduğunu, PKK/YPG'nin de yakıt vermediğini söyleyen halk, İdlib'de akaryakıtın bitmek üzere olduğunu belirtti. İdlib'de 5 ay önce 3 lira olan mazot şimdi ise 8 lira.

Haberler 19.02.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/YPGnin Suriyenin kuzeyindeki Deyrizor bölgesinde petrol rafinelerinden elde edilen petrolün muhaliflerin kontrolünde bulunan dlibe sevkiyatna engel olmas ve rejim güçlerinin M5 karayolunu elinde bulundurmas nedeniyle bölge halk zor günler geçiriyor. Rejimin youn saldrlar altnda olan kentte, hastaneler ve frnlarda da akaryakt sknts olmas yaam olumsuz etkiliyor. Bölgede 5 ay önce 3 lira olan mazot imdilerde ise 8 Türk lirasna satlyor.

YAKIT SIKINTISI

dlibde tamaclk yapan Ebubekir el Musa dlibde hiç mazot yok. imdi k mevsimindeyiz çok souk. M5 otoban kapal olduu için de mazot gelmiyor. Türk devletinin yakt getirmemizde yardmc olmasn bekliyoruz. Mazot her ey için gerekli. Türk devletinin burada ezilen insanlara yardm etmesini istiyoruz. Askeri konularda da bize yardm etmesini istiyoruz. Biz Türk devletini destekleriz. dlibin tüm yollar kesilmi durumda, Türkiyenin Suriye halkna snr açmasn istiyoruz. Buradaki halkn kurtarlmasn istiyoruz. Hayat gittikçe pahallayor. Buradaki insanlarn ii yok, yaayacak paralar yok. Türkiye-Suriye snrndaki kamplar bile rejim tarafndan hedef alnyor dedi.

dlibde akaryakt sat yapan Ebu Mustafa ise u anda dlibe akaryakt gelmiyor çünkü bütün yollar kapal. Türkiye üzerinden az da olsa geliyor ancak o günlük hayattaki ihtiyaçlara yetiemiyor. Savalar nedeniyle fiyatlar yükseliyor. Bir an önce bize yardm edilmesini istiyoruz. Sava uçaklar hep tepemizde, sokakta akaryakt satanlar bile ölüm korkusuyla, yakt alp satmyor çünkü bombalanma korkusu var diye konutu.

PKK/YPGnin bölgeye akaryakt aktarmn engellediini söyleyen Taksi oförü Ebu Cafer, u anda mazot yok çünkü gelmiyor. Yakt çok az olduu için ücretleri çok pahal. Yakt sadece Türkiyeden geliyor. PKK/YPG bu bölgeye akaryakt gönderilmesini engelliyor. Türkiyenin bu bölgedeki insanlara yardm etmesini istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git