İdlibli Hayat, engelli kardeşleri ve ailesi için yardım bekliyor

İdlibli 50 yaşındaki Hayat Ahmed, zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerine ve yaşlı ebeveynlerine bakıyor.

Haberler 13.11.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibde yaayan 50 yandaki Hayat Ahmed, çocuk yata ilgilenmeye balad zihinsel ve bedensel engelli kardeleriyle hasta ve yal ebeveynlerine hayatn adad.

Ahmed, dlibin Cisir E uur ilçesine bal Asafir köyünde, doutan felçli iki kardei, 91 yandaki babas ve 85 yataki annesiyle yayor.

Ahmed, iki zihinsel ve bedensel engelli kardei ve yatalak annesinin bakmlarn üstlenerek fedakarlk örnei sergiliyor.

Evinin önündeki bahçesinde temel ihtiyaçlarn karlamak için sebze eken Ahmed, yaklak 35 yldr kardelerine baktn söyledi.

Ahmed, babasnn ancak bir baston yardmyla yürüyebildiini, annesinin de srtnda oluan kambur yüzünden emekleyerek hareket edebildiini dile getirdi.

- Ne mazot ne odun var

Ahmed, ailesine bakmak için evlenmediini hatta evden uzaklaamayaca için çalamadn da anlatarak öyle devam etti:

Aileye benden baka bakabilecek kimse yok. Onlarla megul olmaktan hiçbir ite çalamadm. Onlarn yemeini bile ben ellerimle yediriyorum. Onlar kendi bana neredeyse hiçbir ey yapamyorlar. Onlarn benden baka kimsesi yok. O yüzden evlenmedim.

Ahmed, Eve gelir lazm. K geliyor. u an üüyorlar. Ne mazot ne odunumuz var. Bize yardm eden kimse yok. Onlar stmak için üç battaniye örtüyorum. Hayat giderek zorlayor. diye konutu.

- ki yldan bu yana et yedik diyemem

Ahmed, az miktardaki yardmlarla ancak domates ve ekmek gibi temel gdalara gücünün yettiine dikkat çekerek, ki yldan bu yana et yedik diyemem. ifadesini kulland.

Esed rejiminin saldrlarndan endie eden Ahmed, Bombardman olursa hiçbir yere gidemem. Bana yardm edecek kimsem yok. Gideceimiz yerde kira ödeyecek gücüm yok. O yüzden hepimiz bir odada toplanp sabredeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git