İdlib’te, 'Yeni hayat konutları' artıyor

Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Bardaklı köyünde temeli atılan ‘Yeni hayat konutları’ projesi kapsamında savaş mağduru ailelere teslim edilmek üzere 48 dairenin daha inşaatına başlandı.

Haberler 06.12.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Hak ve Hürriyetleri (HH), nsani Yardm Vakfnca, hayata geçirilen Yeni hayat konutlar projesinde inaatlarn tamamlanmasndan sonra, konutlar bölgede yaayan sava maduru ailelere teslim edilerek, daha güzel ve salkl artlarda yaamlarna devam etmeleri salanacak.

YAAM KONUTLARI

HH Suriye çalmalar Medya Sorumlusu Selim Tosun, Suriyenin dlib kenti krsalndaki Bardakl Köyünde Yeni hayat konutlar projesi kapsamnda 4 binann inaatna devam edildiini söyledi. Daha önce inaat tamamlanan dairelerin ailelere teslim edildiini belirten Tosun, imdiye kadar inaat tamamlanan 7 binada bulunan 84 dairenin anahtarlarn sava maduru ve ihtiyaç sahibi olan ailelere teslim ettik. çounluu yetimlerden oluan ve ülkelerindeki iç savata evlerini kaybedip çadrda yaamak zorunda kalan aileleri bu sayede çadr hayatndan kurtardk. u an inaat devam eden 48 daireyi de en ksa sürede tamamlayp teslim edeceiz. Kalc eser projelerinin devam ederek daha fazla insann maduriyetini gidermesini amaçlyoruz dedi.

Tosun, proje kapsamnda, 2018 yl Mays aynda HH tarafndan temeli atlan Yeni hayat konutlar projesinin tamamlanmas ile toplam bin 536 daire ve sosyal tesisleri ile sava maduru sivillerin yaam ehri haline geleceini de söyledi.

Ana Sayfaya Git