İHH İdlib'de 120 bin sığınmacıya sıcak yuva için çalışıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde çadır kentlere alternatif olarak başlatılan briket ev kampanyası çerçevesinde 7 bini aşkın evin inşası tamamlandı.

Haberler 06.07.2020 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki Esed rejiminin saldrlarndan kaçarak daha güvenli olan dlibe yerleen 120 bin sivilin çadrlardaki zorlu yaamdan kurtarlarak evlere geçmesini hedefleyen HHnn Mazluma çat Olalm Kampanyas çerçevesinde 20 bin briket ev yaplmas planlanyor.

Bu kapsamda inas tamamlanan evlerden bir ksm, ailelere teslim edilmeye baland.

HH Suriye çalmalar Medya Sorumlusu Selim Tosun, , geçen yl dlibde balayan göç dalgas nedeniyle projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

ubat aynda balayan Mazluma çat Olalm briket ev kampanyasnn amacnn sava maduru sivilleri çadrdan kurtarp scak yuvalara kavuturmak olduunu anmsatan Tosun, u ana kadar dlibin farkl noktalarnda yapm tamamlanan 7 bini akn briket eve ailelerin yerletirilmeye balandn söyledi.

Projenin devam ettii dlib krsal ve Frat Kalkan Bölgesinde 30un üzerindeki arazide okul ve mescit çalmalarnn da yapldn ifade eden Tosun, Briket evlerin çevrelerinde ailelerin sosyal yaamlar içinde park ve bahçelerde yaplyor. Burada aileler daha güzel bir yaam sürecekler. Bir briket evin maliyeti 3 bin lira ve hayrseverlerin katklaryla bu evlerin saysn artrmay hedefliyoruz. dedi.

Briket evlerin 120 bin sivilin scak bir yuvaya kavumasna olanak salayacana dikkati çeken Tosun, Dünya genelinden ve Anadolunun birçok ilinden hayrseverler briket ev projesine destek katk salyor. Proje kapsamnda 7 bini akn evin ina çalmalarn tamamladk, toplam 20 bin briket ev tamamlandnda 120 bin sivile scak bir yuva verilmi olacaktr. Evler 24 metre kare geniliinde 1+1 konseptinde yaplarak sava maduru aileler için çadra göre daha ferah bir yaam imkan sunuluyor. diye konutu.

- 120 bin sivil scak yuvasna kavumu olacak

Bölgede yaplan briket evin örneini Reyhanldaki HH lojistik merkezinde tantan Tosun, öyle konutu:

Ayni yardmlarn yan sra Türkiyenin birçok ilinden briket ba geldi. Briketler Adana, Bitlis, Elaz, Erzurum, Kayseri, Konya, Nevehir, Nide ve Ispartadaki insani yardm derneklerimiz tarafndan Suriyeye gönderildi. 42 farkl noktada çalmalar devam ediyor. HH olarak sava maduru ailelerin daha refah bir ortamda yaamlarn için youn gayret ediliyor. Ksa sürede 120 bin sivil scak yuvasna kavumu olacaktr. Katk salayan tüm baçlara teekkür ederiz.

Tosun, briket evlere yerletirilen ailelere çeitli ev araç ve gereçlerinden oluan malzemelerin de verildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git