İHH'den İdlib'e yardım çağrısı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye çalışmaları medya sorumlusu Selim Tosun, İdlib halkına yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tosun, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle halkın daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu, bu nedenle de hayırseverlerden desteklerini sürdürmelerini talep ettiklerini söyledi.

Haberler 25.09.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibe yönelik Eylül ay bandan bu yana yaplan çalmalarla ilgili bilgiler veren Selim Tosun, k mevsimi nedeniyle halkn daha çok yardma ihtiyac olduunu belirtti. Toplanan insani yardmlar dlibe ulatrdklarn anlatan Tosun, Hayrseverler 1 Eylülden itibaren dlib için balattmz kampanya kapsamnda 14 milyon TL tutarnda nakdi ve ayni bata bulundular. Bu balar kapsamnda 87 TIR insani yardm malzemesi Suriyeye gönderildi. Reyhanl koordine merkezimizden 1 milyon 850 bin adet ekmek, 4 bin 720 adet gda kolisi, 156 bin litre temiz içme suyu, 800 adet çadr ve iç mefruat, frnlarda ilenmek üzere 700 ton un, 3 bin adet bebek ve yetikin hijyen paketi ile çeitli muhtelif ürünler gönderildi dedi.

YARDIM çARISI

Malzemelerin dlibin güneyinden kuzey bölgelerine göç eden aileler ile kent genelinde çadr kent ve enkaz bölgelerinde yaayan ailelere ulatrldn aktaran Tosun unlar söyledi:

Nüfusu 3 milyonu akn dlibin sava madurlarna yardm ulatrmak üzere yürüttüümüz kampanyamz halen devam ediyor. K mevsiminin de yaklamasyla ihtiyaçlar artacak. Bu nedenle tüm hayrseverlerden dlib halkna yönelik desteklerini sürdürmelerini talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git