İİT, 5 Mart'ta Gazze için olağanüstü toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), 5 Mart'ta İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin dışişleri bakanları düzeyinde toplantı düzenleyeceği bildirildi.

Haberler 01.03.2024 - 23:22 Son Güncelleme : 01.03.2024 - 23:22

İİTnin internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, İsrailin Gazzeye yönelik devam eden saldırıları görüşmek üzere Suudi Arabistanın Cidde şehrinde üye ülkelerin katılımıyla Dışişleri Bakanları Konseyinin düzenleneceği belirtildi.

Dışişleri Bakanları Konseyinin 5 Marttaki toplantısından önce, İİT Genel Merkezinde gündem ve karar taslağı konusunda üst düzey çalışanların çalışma yapacağı bilgisine yer verildi.

Dışişleri bakanları nezdinde Ciddede yapılacak toplantıda, Gazzede İsrailin saldırıları sonrasındaki son durumun yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrailin Filistine yönelik soykırım suçundan yargılanması konusunun ele alınması bekleniyor.

İsrailin Gazzeyi işgalinde 7 Ekim sonrası

İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230u çocuk, 8 bin 860ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinli öldürüldü, 71 bin 377 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüste de 7 Ekim 2023ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 413 Filistinli hayatını kaybetti.

Ana Sayfaya Git