IKBY Başbakanı Barzani'den Bağdat'a ilk resmi ziyaret

IKBY Başbakanı seçildikten sonra ilk Bağdat ziyaretini gerçekleştiren Mesrur Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi

Haberler 17.07.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Mesrur Barzani, Badatta Irak Cumhurbakan Berhem Salih ile görütü.

Irak Cumhurbakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, beraberindeki heyetle Badata gelen IKBYnin yeni babakan Barzani, bakentteki Selam Saraynda Cumhurbakan Salih ile bir araya geldi.

Görümede Salih, merkezi yönetim ile IKBY arasndaki tartmal tüm konularn Anayasaya ballk ve ulusal çkarlar temelinde diyalog ile çözülmesi gerektiini ifade etti.

Salih ayrca Badat ile Erbil arasndaki ilikilerin gelitirilmesi konusunda siyasi taraflar arasndaki mutabakata güvendiklerini dile getirdi.

Badata ilk resmi ziyaret

IKBY Babakan Barzani de Badat ile dostane ilikilerin güçlendirilmesi ve ortak çkarlarn gelitirilmesinde Anayasaya ballk ve diyalog vurgusu yapt.

Salih-Barzani görümesinde bölgesel konularn da ele alnd aktarld.

IKBY Babakan Mesrur Barzani, 10 Temmuzda IKBY Meclisinde yemin ederek göreve balamt. Barzani, göreve geldikten 6 gün sonra ilk ziyaretini Badata gerçekletirdi.

Badat temaslar kapsamnda Barzaninin, Irak Babakan Adil Abdulmehdi, Meclis Bakan Muhammed el-Halbusi ve dier siyasi yetkililerle de görümesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git