IKBY, Başbakan İbadi'nin diyalog çağrısını kabul etti

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların çözümü için yaptığı diyalog çağrısını kabul ettiklerini açıkladı.

Haberler 20.10.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKBY Bakanlar Kurulu bugün Babakan Neçirvan Barzani bakanlnda topland. Kerkük ve tartmal bölgelerde yaanan olaylarn ele alnd toplantdan sonra yaplan açklamada, Irak Babakan Haydar el-badinin diyalog çarsna yant verildi. Açklamada öyle denildi:

DYALOG çARISINA CEVAP

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Irak Babakan Haydar el-badinin Irak Anayasas çerçevesinde Erbil ile Badat arasndaki sorunlarn çözümü için yapt diyalog çarsn, ortaklk ve ittifaklk çerçevesinde ele almaya ve müzakere yapmaya hazrdr. Ayn zamanda uluslararas topluluklarn da, Erbil ile Badat arasnda yaplacak diyaloglarda iki tarafa da yardm etmesini istiyoruz. Kürdistan Bölgesini hassas ve zorlu bir süreç bekliyor. Ancak Kürdistan halk, geçmite daha kötü süreçleri at, bugünleri de aacamzdan emin olsunlar. Tarihte de denendii gibi Kürt halknn iradesi askeri müdahalelerle krlmayacaktr. Iraktaki sorunlarn çözümü askeri müdahale deildir.

Ana Sayfaya Git