IKBY Başbakanı Barzani'den Ankara ziyareti açıklaması

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak için geldiği Ankara'da kendisiyle görüşme fırsatı bulduğunu ve ziyaretinin ikili ilişkiler için yeni bir başlangıç olduğunu belirtti

Haberler 11.07.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani, Ankaradaki resmi ziyaretinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görüme frsat bulduunu belirterek, ziyaretinin Ankara-Erbil ilikileri açsndan yeni bir balangç olduunu söyledi.

Barzani, Hollanda Babakan Mark Rutte ile Lahey kentinde bir araya geldikten sonra, gazetecilere dünkü Ankara ziyareti hakknda açklamalarda bulundu.

Bakan Erdoann yemin törenine katlmak için dün Ankarada bulunduunu hatrlatan Barzani, Türkiye ziyaretimde Erdoan ile görüme frsatm oldu. Geçen yl meydana gelen olaylardan (gayri meru referandum çk) sonra, Türkiyeye ilk resmi ziyaretimi gerçekletirdim. dedi.

Barzaniden Ankara ziyareti

Ziyaretinin anlamnn önemine deinen Barzani, Ziyaretimiz, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi arasndaki ilikiler açsndan yeni bir balangç niteliindedir. deerlendirmesinde bulundu.

Hollanda Babakan Rutte ile de çok olumlu bir toplant gerçekletirdiklerini dile getiren Barzani, bata ekonomi olmak üzere her konuda ilikilerin gelimesine vurgu yaptklarn kaydetti. Barzani, dün Cumhurbakan Erdoann yemin törenine katlmak için Ankaraya gelmiti.

Ana Sayfaya Git