IKBY diyalog istedi

IKBY'de hükümet, gayrimeşru referandumdan dolayı Irak merkezi hükümeti tarafından alınan yaptırım kararlarının kaldırılması için anayasaya çerçevesinde görüşmeye hazır olduğu açıklamasını yineledi.

Haberler 13.10.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 13.10.2017 - 08:08

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), gayrimeru referandumun düzenlenmesinden dolay Irak merkezi hükümeti tarafndan alnan yaptrm kararlarnn iptal edilmesi için ciddi bir diyaloga girmeye hazr olduklarn yineledi.

IKBY Babakanlk internet sitesindeki açklamada, Irak Babakan Haydar el-badiye çar yaplarak, merkezi hükümet tarafndan ksa bir süre önce uygulamaya konulan toplu yaptrmlarn sonlandrlmas için diyaloa geçilmeye hazr olunduu ifade edildi.

Açklamada IKBY hükümetinin Badat ile anayasa çerçevesinde, kara snrlar, halka hizmetin sunulmas, iç piyasa, banka ve havalimanlar meselelerini ele almak için görümelere açk olduu kaydedildi.

YAPTIRIMLARI GÖRÜELM

Ordu ve dier silahl gruplarla Pemerge güçleri arasnda Kerkük ve dier tartmal bölgelerde olas bir çatmadan Babakan badinin sorumlu olacana da yer verilen açklamada, badinin baz konumalarnda Pemergeyi ordu güçlerinin geçilerini engellemekten dolay tehdit ettii iddia edildi.

Irak Babakan badi, Erbile diyaloa geçilip görümelerin gerçeklemesi için 25 Eylülde düzenlenen ve anayasaya aykr referandum sonuçlarnn iptal edilmesi art komutu.

Irak Parlamentosu, 27 Eylül tarihinde referandumun düzenlenmesinden dolay Erbil ve Süleymaniye Havalimanlarndaki uluslararas uçularn askya alnmas bata olmak üzere birkaç yaptrm karar almt.

Ana Sayfaya Git