IKBY'deki havalimanlarının yurt dışı uçuş yasağının kaldırılması

Irak Başbakanı Haydar el- İbadi'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına yönelik yurt dışı uçuş yasağını kaldırdığı bildirildi.

Haberler 14.03.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarndaki yurt d uçu yasann kaldrlmasnn iyi bir balangç olduunu ve devamnn gelmesini temenni ettiklerini belirtti.

Babakan Barzani, Erbilde düzenledii basn toplantsnda, Irak Babakan Haydar el-badiye, IKBYdeki havalimanlarna uygulanan yurt d uçak seferleri yasan kaldrma kararndan dolay teekkür etti.

Barzani, benzeri önemli admlarn devamnn gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Havalimanlarnn yan sra memur maalarnn ödenmesi ve bütçe meselesini de anayasa çerçevesinde çözmek istediklerini ifade eden Barzani, (Havalimanlarnn açlmas) Küçük bir karar olarak görülse de iyi bir balangçtr. Bu, güçlü bir irade gösterilmesi halinde aramzdaki sorunlar anayasa çerçevesinde çözebileceimizin ispatdr. dedi.

Irak merkezi hükümetinin Salk ve Eitim Bakanl çalanlarnn maalarn göndermesine de deinen Barzani, imdiye kadar maalarn nasl gönderileceine dair bize iletilen herhangi bir net bilgi yok. Prensipte maalarn gönderilmesine karar verildi. Ancak detaylarn bilmiyoruz. diye konutu.

Gazetecilerin, Irak Cumhurbakan Fuad Masumun, 2018 bütçe tasarsn anayasaya aykr noktalar olmas gerekçesiyle reddettiini hatrlatmas üzerine Barzani, unlar söyledi:

Badat ve dier taraflar da çok iyi biliyor, Kürdistan hükümeti ve halk bütçe tasarsndan endieli. Bütçe tasarsnn tekrardan gözden geçirilmesine frsat tannmas lazm.

IKBYdeki rana muhalif ran Kürdistan Demokrat Partisinin üyelerine son bir ayda düzenlenen silahl saldrlara da deinen Barzani, terörün her türlüsünü reddettiklerini vurgulad.

Saldrlarn arkasnda ran olduu yönündeki iddialara dair ise Barzani, herhangi bir taraf suçlamadklarn, soruturmann devam ettiini söyledi.

Badat yönetimi, bugün IKBY havalimanlarna uygulanan yurt d uçu yasann kaldrldn duyurmutu.

++++

ÖSO, kurtarlan köylere snan Afrinlilerin güvenliini salyor

- ÖSO, Afrindeki terör örgütü YPG/PKKdan canlar pahasna kaçmay baararak kurtarlan köylere snan sivilleri karlyor, güvenliklerini salyor

- ÖSO komutan Ebu Necib:

- Zeytin Dal Harekat sayesinde arndrdmz köylerde Arap Kürt ayrt etmeden Afrinli sivillere yardmc olmak için bulunuyoruz. Biz sava deil, bar savunucularyz

DLB - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplar, Afrin ilçe merkezinden canlarn tehlikeye atarak kaçan ve Zeytin Dal Harekatnda kurtarlan köylere snan halkn güvenliini salyor.

YPG/PKKnn elebalar ilçe merkezinden kaçarken çklarna izin verilmeyen sivillerin örgüte basklar artyor.

Canl kalkan olarak kullanlmak istenmeyen sivillerin çk örgüt tarafndan engellenirken, bir ksm ise canlarn tehlikeye atarak kaçmay baarabiliyor.

Kurtarlan köylere traktör, kamyonet ve binek araçlarda hayvanlaryla gelen sivilleri ÖSO mensuplar karlyor.

ÖSO, sivillerin güvenliini salayarak yerlemelerine kolaylk salyor.

Bir ÖSO savaçs sivilleri ellerinde çiçeklerle karlad.

- Örgütün dayatt araç plakalarn söküyorlar

Bu arada, kaçan siviller Afrin yazl araç plakalarn söküyor. YPG/PKKnn bu plakalar fahi fiyatlara satarak halka dayatt örenildi.

Geçen cuma terörden arndrlan Anab köyünde sivilleri karlayan ÖSO mensuplarndan Ebu Necib, AA muhabirine yapt açklamada, Zeytin Dal Harekat sayesinde arndrdmz köylerde, Arap ve Kürt ayrm yapmadan Afrinli sivillere yardmc olmak için bulunuyoruz. Biz sava deil, bar savunucularyz. dedi.

Terör örgütlerinin Afrindeki sivillerin çkna engel olarak onlar canl kalkan yapmaya çaltn söyleyen Ebu Necib, Tel Rfat ve Deyr Cemal gibi bölgelerden halk zeytinlik arazilerden kaçarak kurtardmz bölgelere snmakta. Hatta motosiklet üzerinde bir yal amca kaçmaya çalrken mayna bast. Hemen en yakn salk noktasna sevk ettik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git