IKBY'deki siyasi gelişmeler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üst düzey yöneticileri Erbil kentinde bir araya geldi.

Haberler 12.01.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KDPnin Erbildeki merkezinde gerçekleen toplantya KDPden Genel Bakan Yardmcs Neçirvan Barzani ile KYBden Genel Sekreter Yardmcs Kosret Resul bakanlndaki heyetler katld.

Basna kapal görümenin ardndan yaymlanan ortak bildiride unlar kaydedildi:

IKBYdeki siyasi gelimeler

Irak merkezi hükümeti ve Kürdistan Bölgesi arasnda tartmal bölgeler olarak kabul edilen yerlerin kaderinin tayin edilmesi, bamszlk meselesi ve referandum gibi konularn merkezi hükümet ve gerekli taraflarla görüülmesi için bölgedeki siyasi partiler ve etnik-dini aznlklar da kapsayan ortak bir komisyonun kurulmasna kadar verildi.

Bildiride ayrca Kürt bölgesinin temel sorunlarnn çözülmesi amacyla bata meclisin aktifletirilmesi olmak üzere uygun bir mekanizma oluturulmas ve mevcut tüm sorunlarn ivedilikle çözüme kavuturulmas için her iki tarafn görümelere devam etmesi yönünde karar alnd aktarld.

Ana Sayfaya Git