IKBY'den, Başbakan adayı Allavi'ye "güven vermedi" eleştirisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), ülkede hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakan adayı Muhammed Tevfik Allavi'nin şu ana kadar attığı adımların güven vermediğini belirterek, programını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

Haberler 26.02.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKBY Bakanlk ofisinden yaplan açklamaya göre Bakan Neçirvan Barzani, Erbildeki konutunda, Allavi ile Badatta yeni kabine için görümeler gerçekletiren Kürt heyet ve IKBYdeki siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüme sonras IKBYnin, Allavinin kurmas planlanan hükümet hakkndaki yaklamn deerlendiren bir yazl açklama yaymland.

Açklamada, IKBYnin, Irakn mevcut sorunlarn çözecek, istikrar getirecek ve ülkeyi erken seçimlere hazrlayabilecek bir kabinenin kurulmas için çaba sarf ettii kaydedildi.

ALLAVYE GÜVEN VERMED ELETRS

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Allavinin u ana kadar atm olduu admlarn Irakl birçok bileenin güvenini kazanamadna yer verilen açklamada, kurulacak hükümetin tüm Irakllarn taleplerini karlayabilmesi adna Allaviden program ve çalma yöntemini gözden geçirmesi istendi.

Açklamada, yeni kabine için Kürt partilerin Irakl siyasi partilerle görümelerinin devam edecei de aktarld.

Irak Babakan Adil Abdulmehdi, 29 Kasm 2019da hükümet kart gösteriler nedeniyle görevinden istifa etmiti.

Irak Cumhurbakan Berhem Salih, 1 ubatta bamsz aday Allaviyi hükümeti kurmakla görevlendirmiti.

Irak Meclis Bakan Muhammed el-Halbusi, dün yapt açklamada, meclisin güvenoyu oylamas için 27 ubatta toplanacan duyurmutu.

Ana Sayfaya Git