IKBY'den Erdoğan'a tebrik mesajları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani başta olmak üzere bölgedeki siyasi aktörler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Haberler 27.06.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Neçirvan Barzani, slami Birlik Partisi Bakan Selahaddin Bahaeddin, Adalet ve Demokrasi Koalisyonu Bakan Berhem Salih ile Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) Birinci Yardmcs Kosret Resul, 24 Haziran Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Seçimindeki zaferinden dolay Cumhurbakan Erdoan kutlad.

Neçirvan Barzani, yaymlad tebrik mesajnda IKBY ve Türkiye ilikilerinin Erdoan döneminde ilerlediine iaret ederek, u ifadeleri kulland:

Erdoana tebrik mesajlar

Bu ilikilerin halkn yaam ve huzuru üzerinde büyük bir etkisi oldu. Bölgemiz için de çok önemli bir örneklik tekil etti. Sizin döneminizde adaletsiz birçok yasak kalkt. Bugün de tüm taraflarn bar için size yardmc olmasn ümit ediyoruz. Hükümetimiz bölgedeki sorunlarn çözümü için her türlü destei vermeye devam edecektir.

IKBY eski Bakan Mesud Barzani de Türkiyedeki seçimlerin huzur ve bar içinde geçmesinden memnuniyet duyduunu belirtti.

Adalet ve Demokrasi Koalisyonu Bakan Salih de Cumhurbakan Erdoan ve AK Partiyi tebrik ederek, elde edilen baarnn Türkiye ile Irak-IKBY arasndaki ilikilere ve Ortadoudaki hassas dengelere olumlu etki yapmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git