IKBY'den PKK uyarısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) PKK'nın Suriye'den Irak'ın Sincar ilçesine ağır silahlarla konuşlanmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Haberler 07.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKBY Pemerge Güçleri Genel Komutanlnca, PKKnn Musulun Sincar ilçesindeki varl ve örgüt hakkndaki son gelimelere ilikin bir yazl açklama yapld.

PKKnn Irak-Suriye snr üzerindeki askeri hareketliliine yer verilen açklamada, unlar kaydedildi:

PKK, Suriyeden ar silahlarla Kürdistan Bölgesinde tansiyonu yükseltmek için Hanesur (Sincara bal köy) ve snr bölgesine güç takviyesi yapmaya devam ediyor. Örgüt, IKBY ve Ezidi halknn iradesi dnda Sincarda konuland. Kürdistan Bölgesi, hiçbir suretle yasal olmayp, silahl bir bölgenin kurulmasna müsaade etmeyecektir. Kürdistan Bölgesi, PKK militanlarnn Sincardan çekilmesi çarsn yineliyor.

PKK BÖLGEDE SLAHLANIYOR

Açklamada, Pemerge Bakanlnn, DEAn saldrlarna maruz kalan Sincardaki Ezidilerin güvenliinin salanmas için verilen çabalar kapsamnda imdiye kadar 8 bin Ezidi savaçy bünyesine ald ve daha fazlann alnmasn için de görümelerin devam ettii bilgisi aktarld.

Sincarda konulanan PKK üyelerine ran destekli ve mezhepçi yaklamyla bilinen Hadi abi güçlerinin mali destek vermeye devam ettii ifade edildi. PKK, geçen Cuma günü Sincarn Sinun kasabasndaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Pemerge güçlerine saldr düzenlemiti.

Ana Sayfaya Git